Satış

Satış işi olunca her gün farklı ve sürpriz dolu bir hayat sizi kucaklıyor. Satış hayatım boyunca çeşitli karakterlerde ve farklı kimliklerde insanları tanıma şansım oldu. İlk çantamı alıp satış yapmaya gittiğim zamanı ve duyduğum heyecanı çok net hatırlayabiliyorum. Belki hiçbir planım yoktu ama samimi ve dürüst davranışların bugün ne kadar büyük önem taşıdığını daha iyi anlayabiliyorum. Bu mesleği yapmak isterseniz her geçen gün yeni şeyler öğrenerek kendinizi geliştirebilirisiniz. Yeni ve farklı kişiler tanıyarak tecrübe kazanabilirsiniz. Fakat bu mesleği meslek olarak görmeyip zaman geçirmek olarak değerlendirseniz üzerinizde taşıdığınız bu kıyafet her geçen gün ağırlaşarak zamanla taşınamaz hale gelir.

Fayda

Unutmamalıyız ki bizler satıcılar da birer müşteriyiz. Hatta şahsım adına söyleyebilirim ki ben çok kolay bir müşteriyim. Hele karşımda işini iyi yaptığını gördüğüm bir satıcı görürsem çok kolay satın alabiliyorum. Her müşteri satın aldığı ürün ya da hizmetin kendisine olan faydasını sorgular. Müşterinin satın almaya ikna olması için de ürün ya da hizmetin müşteriye uygunluğu büyük önem taşır. İşte tam bu noktada müşteriler satın alıma ya karar veriler ya da satın almadan vazgeçerler.

Rekabet

Rekabetin yoğun olduğu ve her ürünün birbirleriyle çok kolay kıyaslanabildiği bir ortamdayız. Çok rahatlıkla insanlar cep telefonlarıyla satın alacakları bir çamaşır makinesinin özelliklerini ve fiyat araştırmasını internetten yapabilmektedir. Fakat unutulmaması gereken şey ise internetten ne kadar araştırılsa da satın almadan önce bir uzmana sorma ihtiyacı insanın doğasında her zaman vardır. Satın alınacak bir buzdolabı ya da kurutma makinesinin kişiye ya da aileye olan uygunluğu kullanım süresi boyunca müşteride memnuniyet ya da memnuniyetsizlik yaratacaktır. 

BSH

BSH ailesi olarak bayilerimizin katkılarıyla bizler müşterilerimizi doğru yönlendirmeye ve onlara uygun özellikte ki model cihazları ulaştırmaya çalışmaktayız. Bu felsefe ile her geçen gün uzman mağazacılık anlayışını geliştiren ve satış ağını genişleterek büyüyen bir aile olacaktır.

Yazımı bu hafta sonu okuduğum Sayın Cem Kozlu ‘nun ‘Liderin Takım Çantası’ isimli kitabından bir alıntı ile bitirmek istiyorum. Ve herkese tavsiye edeceğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Cem Kozlu, kurumların asıl amacının kar etmek gibi görünse de kar olmadığını söylemektedir. Kar etmenin bir araç olduğunu ve asıl amacın kurumların hayatta kalabilmek için sürdürülebilir farklılıkları yakalamak, rakiplerden üstün ürün ve hizmet üretmek olduğunu söylemektedir. Bu sözleri okuduktan sonra Siemens ailesinin bireyi olmaktan bir kez daha gurur duyduğumu söyleyebilirim.

Sonra ki buluşmamızdan daha fazla keyif almanız temennisiyle hoşça kalın

Taner İnci
Beyaz Yaka Ev Aletleri Siemens Bayi