Blog yazmanın güzel yanlarından biri de önemli gün ve dönemlerde, özellikle de yılbaşında kurumsal iletişim bölümümüzden aldığımız “yeni yazılarınızı bekliyoruz” mesajlarıdır. 

Bu hatırlatmalar, insanı bitmek üzere olan yılı, içinde pek çok umut ve olasılık barındıran yeni seneyi düşünmeye yönlendiriyor, daha doğrusu teşvik ediyor. Böyle duraklamalar, “Ne yazsam acaba?” diyerek ekranın karşısına geçip sanki her geçen gün daha da hızlanan tempomuz içinde zamanın nasıl akıp gittiğini anlayamadığımız yıllarla hesaplaşmaya, geleceği düşünmeye, hayaller kurmaya ve odaklanmaya alan yaratıyor. 

Ben de bu fırsatı kaçırmamak için elimden geleni yapıyorum doğrusu. Her yıl bilgisayarımın başına heyecanla oturuyor, düşüncelere dalıp havalara bakarak klavyenin tuşlarına basmaya başlıyorum. Tutuk başlasam da gerisi su gibi akıp geliyor. Bu yıl da öyle oldu. Üstelik sizlerle paylaşacağım harika bir haberim, müjdem de var. 2021’in benim ve ailem için en önemli gelişmesi, bir kızımızın olmasıydı. Evet, ailemizin tarihinde 2021, “kızımın doğduğu ve eşimi anne, beni de baba yapan yıl” olarak başköşede yerini aldı. 

Kutlamalarınızı, “Allah analı babalı, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.” dualarınızı duyuyor, hissediyorum. Çok teşekkür ederim. Evlat sahibi olmak gerçekten de büyüklerimizin sık sık söylediği gibi “ana-baba olmadan anlaşılmayan” çok ama çok farklı bir duygu, çok önemli bir sorumlulukmuş. Kızımızı kucağımıza aldığımızdan beri eşim de ben de adeta daha bir büyüdük. Şimdi sanki daha başka, daha olgun insanlarız. Halimiz, tavrımız, dünyaya bakışımız, her şeyimiz değişti. Kısacası, yaşamımız o minicik insanla doldu. Her şey onun için olmaya, onunla daha farklı ve değerli anlamlara gelmeye başladı. İsteyen herkesin bu mutluluğu tatmasını tüm kalbimle dilerim. 

2021 zordu, yorucuydu ancak çok şey öğretti ve hepimizi olgunlaştırdı…
Pandeminin devam ettiği, açılıp kapanmalar, seller, yangınlar, bolca sıkıntı ve stresle dolu, deyim yerindeyse “çılgın” bir sene oldu 2021. Pandemi ile dünyaya ters köşe yaptıran 2020’nin ardından gelen 2021’e ekonomik kriz, enflasyon gibi tüm dünyayı etkileyen olumsuzluklar da eklenince doğrusu çoğumuz bu seneyi de epey yorgun ve yılgın kapattık. 2022’ye daha da büyük umut, özlem ve beklentilerle girdik. 

Ancak 2020 ve 2021, aynı zamanda insanlığa farklı deneyimler yaşatıp çok şey öğretti. Özellikle de 2021’de uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma, teknoloji ve dijitalleşmenin önemini büsbütün kavrama, sanal dünya ile adeta bütünleşme gibi konularda büyük aşamalar kaydedildi. Tüm dünyada çevre bilinci ve duyarlılık arttı. Yerkürede yalnız olmadığımız, diğer canlılarla ve doğayla barışık, saygılı, sürdürülebilir ve kapsayıcı yaşam prensipleri benimsememiz gerektiği iyice anlaşıldı. İnsanlık, tüm söylenmelerine rağmen adeta topluca olgunlaştı. 2020 ve 2021, bunca teknoloji geliştirmemize, kalabalıklaşmamıza rağmen hâlâ doğal afetler ve doğa karşısında ne kadar aciz olduğumuzu çok daha akıllı, dayanıklı alt yapılar kurmamız gerektiğini hatırlattı… Bilimsel araştırmalara, yeniliğe olan ilgi daha önce hiç olmadığı kadar yükseldi. 
Sıra dışı zamanları aşmanın, yeni başarılara koşmanın yolu; tutkuyla ve çok çalışmaktan geçiyor…

İşte böylesine farklı ve aykırı bir dönemde, parçası olmaktan gurur duyduğum BSH ailesi ile birlikte, bir an bile umutsuzluğa kapılmadan, sızlanmadan ve hatta eskisinden de daha büyük bir şevkle çalıştık. Tüm yıl boyunca ekip arkadaşlarımızla beraber iş ortaklarımızın ve tüketicilerimizin daha fazla yanında olmaya gayret ettik. Ben ve ekibim, pandemiye rağmen 65 il ve yaklaşık 500 ilçe gezdik. Yeni insanlar tanıdık. Sahadan edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle pek çok yeni çözüm, hizmet geliştirmenin yolunu açtık. Yepyeni satış noktaları kazandık. 

Kısıtlamalara rağmen fiziksel ilişkilerimizi artırmanın ve büyütmenin yanı sıra dijitalleşme yolculuğunda da çok önemli adımlar attık. Kapanmalar sırasında tüm bayilerimiz ve hizmet noktalarımızla krizi fırsata çevirdik. Hızla devreye aldığımız dijital uygulamalar sayesinde, tüketici deneyimini farklı derinliklerde yaşadığımız, çevik aksiyonlar aldığımız müthiş dinamik ve verimli bir yıl geçirdik. Uzaktan eğitim mecramızı, canlı yayınlarla kurulan iletişimi tam kapasite devreye aldık. Bayilerimizin, servis noktalarımızın ürün ve hizmet özellikleri konusundaki bilgi, birikim ve donanımlarını her gün daha fazla geliştirmeye devam ettik. Geleneksel ticaretin, dijital perakendecilikle büyüdüğü ve şahlandığı başarılı hatta şahane bir döneme hep birlikte imza attık. 

2022 mi? 

Geçtiğimiz iki yıldan o kadar çok şey öğrendik ki 2022’ye çok ama çok hazırız. Hayallerimizi, umutlarımızı, sevgimizi kuşandık; sürdürülebilir ve çok daha iyi bir geleceğe doğru var gücümüzle çalışmak için işimizin başındayız. Sağlık, enerji ve iyiliklerle dolu güzel bir yıl dilerim.

Yeni yazımda yeniden buluşuncaya kadar şevkle kalın. :)   

Ahmet Yıldırım
BSH Türkiye, Profilo Dijital Süreçler Satış Uzmanı