Geleneksel ev hali özeti ile başlayalım: 

Kerem & Berke ikilisi basketbol, yüzme ve kickbox gibi faaliyetlerinde hız kesmeden ilerlemekteler. Artık 3. Sınıfta olan Kerem, derslerin zorlaşmaya başlaması ile okul ve ödev konularını daha bir ciddiye alır halde. Her gün verilen Türkçe, matematik, fen ve İngilizce ödevleri epeyce vaktini alıyor. Berke de okumaya başladı, pek mutlu ve gururlu:) Tabii biz de…

Bence özellikle bu yaştaki çocuklar için en önemli şey kitap okumak ve okuduğunu anlamak. Okuduğunu anlayan, düzenli çalışan ve derslerini günü gününe takip eden her çocuk başarılı olur. Bu alışkanlıkları kazandırmak için biz ebeveynlerin biraz daha ısrarlı ve kararlı olmamız gerektiğini düşünüyorum…

Neden Mutluyum diye başladım? 

Çünkü, 

1) İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Kurumsal İletişim ve Dijital Devrim“ konulu bir ders verdim.
2) BSH Türkiye 87 ülkeden sorumlu Bölgesel Merkez oldu.

İstanbul İletişim Fakültesi – Çok uzun süredir bu kadar keyifli olmamıştım

3 Aralık 2014’te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde Kurumsal İletişim ve Dijital Devrim üzerine bir ders verdim. Çok uzun süredir kendimi bu kadar iyi hissetmedim. Harika bir akademik kadro ve pırıl pırıl öğrenciler ile tanıştım. 

Umarım onlara işlerine yarayacak bir şeyler aktarabilmişimdir. Geri bildirimlerinden öyle olduğunu algıladım. Çok da mutlu oldum. 
Dersimde kurumsal iletişimci olarak neler yaptığımı ve Dijital Devrim’in işimizi nasıl değiştirdiğini anlattım. En sonunda da onlara 19 yıllık iş hayatımdan edindiğim deneyimlere dayanarak bir takım tavsiyelerde bulundum; 

1) Artık yeni bir dünya var - Kendinizi “yeni dünyada kazanan“ olabilmek için hazırlamalısınız.
2) Geleceği iyi okumalı ve ona göre pozisyon almalısınız.
3) Sistematik, algoritmik düşünmeyi öğrenmelisiniz.
4) Kişisel çaba + azim + katma değer sizi sürüden ayırır. Ürettiklerinizle fark ve fayda yaratmalısınız. 

Dersimde ayrıca Profilo’muzun çok başarılı viral videolarını izlettim. Bayıldılar. Onlara bu virallerde rol almak istediğimi, Profilo Pazarlama Müdürü Sayın Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu’na devamlı bu isteğimi dile getirdiğimi ancak rolü henüz kapamadığımı anlattım. Ve sormak istiyorum - Benim bu oyunculardan ne eksiğim var Sayın Bahriye Bayraklı Tavukçoğlu?

O gün uzun süredir hissetmediğim müthiş bir manevi tatmin yaşadım. Akademik kadronun konuya hakimiyeti ve öğrencilerin o pırıl pırıl duruşları beni çok mutlu etti. Geleceğe dair çok umutlandırdı. İnşallah hepsi hayatta çok şanslı ve başarılı olurlar.

Buradan özellikle beni davet eden  Yrd. Doç. Dr.Feride Akım’a, konukseverliğinden ötürü Prof. Dr. Emine Yavaşgel’e ve proaktifliğinden ve canayakınlığından ötürü öğrenci Volkan Ünlü’ye çok teşekkür ediyorum. Hepinizle gurur duydum:)

BSH Türkiye Artık 87 Ülkenin Bölgesel Merkezi! 

Evet arkadaşlar beni çok mutlu eden bir diğer konu da BSH Türkiye üretim, pazarlama ve ürün geliştirme alanlarındaki başarılı performansı nedeniyle Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya bölgelerinden oluşan 87 ülke ve 8 üretim tesisinin sorumluluğuyla görevlendirildi. Bölgesel merkez oldu. 

Yani BSH Türkiye 1,9 milyar kişinin yaşadığı 87 ülkenin bulunduğu Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna,  Rusya ve Beyaz Rusya bölgelerinin sorumlusu haline geldi. 

Yeni bölgemizde tam 8 fabrika, 6 iştirak ve 2 bölgesel temsilcilik ofis bulunuyor. 

Bundan ötürü çok ama çok mutlu ve gururluyuz… Büyük hedeflerimiz var…
Bildiğiniz gibi Türkiye lojistik olarak çok önemli bir merkez. Türkiye’nin hem uçuş hem de kara, deniz gibi fiziki lojistik imkanları, geleceğe dönük hedeflerimizi karşılayabilecek özellikte bulunuyor. Aldığımız bu önemli sorumluluk nedeniyle son derece heyecanlı ve mutluyuz. 

Bu önemli sorumluluğu, bugüne kadar elde ettiğimiz olağanüstü performansla tamamlamaya hazırız.

Günümüzde farklı coğrafyalarda, farklı ülkelerde ürün ihtiyaçları değişken. Hızla gelişen bu pazarlara ürün tedarikini çok hızlı ve sorunsuz gerçekleştirmek gerekiyor. Türkiye’nin de bu gerekliliği sağlayacak tecrübesi ve iş gücü zaten mevcut. Türkiye’deki istihdam gücümüze baktığımızda, çok iyi eğitimli, birkaç dil bilen, rotasyon sağlayabilecek çalışanlarımız bulunuyor. 

Türk iş dünyası ve iş adamları, hızlı gelişen pazarlarda gerekli olan girişimci ruha fazlasıyla sahip ve oldukça cesur… Yeni pazarlarda yeni şeyler denemekten ve rekabete girmekten korkmuyorlar. Bu önemli özelliğin de büyümedeki avantajı artıracağından şüphem yok. 

Ben de bu yeni bölgenin iletişiminin başına geçtim. Oldukça zor ama çok heyecanlı bir görev. Böylesine bir tecrübeye sahip olacağım için hem çok şanslı hem de çok mutlu hissediyorum. Kısacası uluslararası bir şirkette çalışmanın keyfini çıkarıyorum.

Evet, bu seferlik de benden bu kadar. 
Yeni yazımda buluşuncaya kadar hoşça ve online kalın diyorum :)
Lütfen soru, yorum, katkı yapın, varsa yazılarınız paylaşın (konuk blogger ağırlayabilirim). 

Beni buralarda yalnız bırakmayın:) Mesajlarınızı bekliyorum!

Burçin Girit
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi / Türkiye, Orta Doğu, Afrika, BDT, Hindistan ve ASEAN Ortadoğu Bölgesi’nden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü