BSH Türkiye, Aralık
2017’de Kodluyoruz Derneği ile Makers Lab’ı kurup, “Geleceği Kodlayanlar” sitesini
açtığımızda hedefimiz sadece çevre okullardaki öğrencileri 21. yüzyılın
getirdiği yenilikler üzerinde eğitmek değildi.
Ne mutlu ki kodlama ve elektronik atölyelerimiz henüz 2. yılını dahi doldurmamışken, BSH Çerkezköy Maker Lab’lerimize katılan öğretmen ve öğrencilerimiz okullarıyla katıldıkları etkinliklerde ve yarışmalarda bizleri gururlandırmaya, umutlarımızı daha da yükseltmeye başladılar bile.
Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tubitak desteği almaya hak kazandı!..
1.500’den fazla öğrencisini “Teknoloji ve kalite ışığında, öz değerlerine bağlı yetiştirdiğimiz bireylerin gurur etiketi olmak’ vizyonuyla eğiten Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), BSH Çerkezköy Makers Lab’ini kurduğumuzdan bu yana 111 öğrencisi ve 24 öğretmeni ile çeşitli eğitimlerimize ve etkinliklerimize katıldı.
Öğretmen ve öğrencilerimiz, atölyemizde gördüklerini okullarındaki diğer arkadaşlarına da aktardılar, öğrendiklerini onlarla da paylaştılar. Hatta sadece kendi okullarına teknoloji okuryazarlığı kazandırmakla kalmayıp, çevre okullarını da bu konularda eğitmek için 2019 Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliğini tasarlayıp Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'na başvurdular ve çok önemli bir katkı kazandılar.
Şenliğin proje yürütücüsü Sevgili Ömer Uçan Öğretmenimiz süreci şu sözlerle anlatıyor:
“Hem öğrencilerimizin hem de benim ve diğer öğretmen arkadaşlarımın BSH’nin Çerközköy’de gerçekleştirdiği Makers of Tomorrow atölyeler kapsamında aldığımız eğitimler, kendimizi geliştirip bu projeyi ortaya çıkarmamıza temel oluşturdu.
Tüm bu süreç bir de
güzel haberle taçlandı: Halit Narin MTAL, 600 okulun başvurduğu Tübitak
programında desteklenen 50 okuldan biri oldu. Bu sayede Tekirdağ’da seçilen tek
okul olmayı da başardık.”
Bu proje ile gurur kaynağımız öğrencilerimiz ve öğretmenleri el ele, hem kendi okullarındaki hem de çevre okullardaki öğrencilere teknoloji farkındalığı kazandırmak adına atölyeler ve konferanslar düzenlediler. Atölyeler Arduino, Scracth ile algoritmik düşünceden Android programlamaya, Sumo Robota, Drone yapımına ve sanatsal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede gerçekleşti.
BSH, Çerkezköy Geleceği Kodluyoruz çalışmalarının en beğendiğim taraflarından biri öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri ki bu sayede kendilerine güvenleri artıyor, bilinçli tüketimin ve üretmenin ne demek olduğunu öğreniyorlar. En önemlisi de takım çalışması becerilerini geliştiriyorlar.
Sevgili “Geleceği
Kodlayanlar”
2 Mayıs 2019’da da Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliği kapsamında da ürettikleri
projeleri sergilediler.
Atölyemizde gerçekleşen eğitimlerin sadece orada olan çocuklara ve öğretmenlere değil, çarpan etkisiyle daha pek çok çocuk, genç ve öğretmene ulaştığını görmek hepimizi inanılmaz mutlu, daha fazlasını yapmak için teşvik ediyor.
Yeni yazımda buluşmak, insanlık ve doğa için yararlı teknolojik yeniliklere imza atan öğretmen ve öğrencilerimizin çığ gibi çoğalması dileği ile hoşça kalın.
Daha fazla bilgi
için:
2019 Çerkezköy Endüstriyel Bilim
Şenliği web sitesi
Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve
Teknik Anadolu Lisesi
Geleceği Kodlayanlar (Makers of
Tomorrow) proje web sitesi
BSH
Group web sitesi
Kodluyoruz Derneği web sitesi
Burçin Girit
BSH Türkiye, Ortadoğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesi’nden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü