Sizlere güzel haberlerimiz var. Sevinçle belirtmeliyim ki 2015’te de BSH Grup olarak bütün alanlarda büyüyerek, kendi tarihimizin en başarılı yılını gerçekleştirdik. Rekor kırdık. Yatırımlarımızı arttırdık ve gelirimizi yaklaşık 12,6 Milyar Euro’ya yükselterek ev aletleri üreticileri için yapılan küresel sıralamada ikinci sıraya yerleştik.

Bu gurur verici duruma sadece büyümemizi güçlendirerek sürdürmemize ve sıra dışı, üstün bir performans sergilememize değil, işimizi dijital çağın gerekliliklerine uyumlu hale getirmeyi başararak ulaştık.

Global ve yerel olarak tüm kurumsal stratejilerimizde müşterilerimize, çalışanlarımıza, paydaşlarımıza, içinde yaşadığımız topluma ve çevreye en duyarlı, en yararlı hizmetleri ve ürünleri vermek için dijitalleşmeyi ana hedeflerimize başarılı bir şekilde entegre ettik. Müşterilerimizle iletişimimizde dijital ürün ve hizmetleri müşteri memnuniyetini en fazla sağlayacak şekilde geliştirdik, kullandık. Organizasyon içerisindeki iletişim, iç süreç ve operasyonları dijital kanallar aracılığıyla en verimli şekilde yürütmeye gayret ettik.

Ve bu yüzden de Accenture Dijitalleşme Endeksi Türkiye araştırması 2015 sonuçlarına göre BSH Türkiye olarak iki kategoride birden Dijital Lider seçildik. BSH Türkiye incelenen 17 sektör içinde, hem Dijitalleşme Öncüsü ve hem de kendi sektörünün “Dijital Sektör Lideri” oldu.
Bu sonuçlardan gurur duyuyor, Ar-Ge’ye, inovasyona, teknolojiye, enerji verimliliğine ve sürdürülebilirliğe odaklanmış disiplinli çalışmalarımızı taçlandıran takdirlerle mutlu oluyoruz.

Her şeyden önce daima büyük başarılara imza atmamızı sağlayan sevgili çalışma arkadaşlarıma ve tüm ekiplerimize, değerli müşterilerimize, kıymetli paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyor, alkışlıyorum. 

Peki bu başarılı sonuçlarımızı nasıl sürdürülebilir kılacağız?

Biliyorsunuz “erişilen her zirve, aslında bir sonraki zirvenin en alt basamağıdır”. Biz de bu farkındalıkla şimdi ve daima “peki bu başarılı sonuçları sürdürülebilir kılmak için neler yapmalıyız?” sorusuna odaklanıyor ve aşağıdaki maddelerde özetleyebileceğim adımlara kilitleniyoruz;

- Yatırımlarımızı BSH’nin tüm bölgelerinde büyümeyi güçlendirmek için arttırarak,
- Dijitalleşme ve bağlantısallığa odaklanarak, 
- Ürün geliştirme ve pazarlama stratejilerimizi bölgesel özelliklere göre yapılandırarak, 
- Ürün yelpazemizi ilgili bölgelerdeki tüketicilerin ihtiyaçlarına göre uyarlayarak.  
- Yerel arz ve talebi daha etkin yöneterek,
- Yerel pazarlara uygun ürünleri yerelde üretmenin yanı sıra yerel olarak geliştirerek,

Tüm modern ev aletlerini kapsayan 14 markamızla ürün portföyümüzü geliştirmeye, marka farkındalığımızı artırmaya ve tüketicilere tutarlı marka deneyimleri yaşatmaya devam edeceğiz.

Home Connect’i ile “Paylaşım Ekonomisi” konseptini tanıtmayı sürdüreceğiz…

Dijitalleşme tüketicilerin beklentilerinde temel değişikliklere neden oldu. Artık tüketiciler yalnızca tek bir ev aleti almaya odaklanmıyor, aynı zamanda evlerinde karmaşık olmayan ve akıllı bir günlük hayatı mümkün kılan ağ bağlantılı çözümlerin zeki etkileşimiyle de ilgileniyor.

BSH Home Connect ile kullanıcıların farklı markalardaki birçok aleti tek bir uygulamayla kontrol etmesini sağlayan, ev aletlerine yönelik eşsiz bir çözüm ürettik. Home Connect 2015’in sonunda Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Çin’de kullanılmaya başlandı. 2016’da uluslararası olarak daha da genişlemesini planlıyoruz. Yıl sonunda Home Connect Türkiye’nin de içinde olduğu yaklaşık 25 ülkede kullanıma hazır olacak.

Kurum dışı geliştiricilerle dijital ekosistemimizi genişleteceğiz…
Bu yıl, dijital ekosistemimizi genişletmek amacıyla Home Connect platformu kurum dışı yazılım geliştiricilerine açılacak. Tahminen Haziran’da bir yazılım geliştirme kiti olan SDK (Sowftare Developmet Kit) ile geliştiricilerin hem kendi sistemlerine hem de Home Connect uygulamasına karmaşık olmayan bir ara yüzle erişimleri sağlanacak. Böylece tüketici odaklı çözümleri çok daha hızlı geliştirmemiz mümkün olacak. Yanı sıra yeni ortaklarımızdan Kochhaus gibi şirketler de ekosistemimize katılacak, Home Connect ara yüzünü kendi uygulamasına entegre edecek. Bu sayede tüketiciler gelecekte, Home Connect fonksiyonunu kullanarak Kochhaus tariflerine uygun ayarları fırınlarına, mobil cihazlarından direkt olarak transfer edebilecekler. Daha detaylı bilgi IFA 2016’da sunulacak.

BSH hali hazırda paylaşım ekonomisi alanında yeni ürünler ve hizmetler üzerine yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Örneğin WeWash uygulaması var ki bu ilk defa IFA 2016’da tanıtacak:  WeWash, BSH’ın inovasyon sürecinin yan şirketi. Bağımsız olarak faaliyet gösteriyor. BSH için WeWash gibi yeni oluşumlar, pazar potansiyelini hızlı ve verimli bir şekilde geliştirmek için gelecek vadediyor. WeWash, tüketicilerin çamaşırlarını daha kolay ve etkin bir şekilde organize etmeleri için etkileyici çözümler sunuyor.

Daha fazla bilgiye, görsele ve videoya BSH Türkiye web sitesi, blogu ve sosyal medya adreslerinden erişebilirsiniz.

Bu vesile ile mutlu bir bahar mevsimi geçirmenizi ardından da sağlıklı, mutlu, başarılı bir yaz geçirmenizi temenni ederim.

Norbert Klein 
BSH Türkiye CEO ve  Bölge Başkanı -  Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya