Seneler sonra eski bir arkadaşımla denk geldik. Eskiden halı sahada defalarca rakip olmuştuk birbirimize. İyi kaleciydi, benim de çok golüm olmuştu ama.

Hâlâ konuşuruz o günleri, halı sahanın sahibi bile söyler: “Ofsayt kurallarınız, sayılmayan golleriniz, kıran kırana mücadeleleriniz, 2-1; 1-0 gibi halı sahada nadir görülen skorlarınız… ” diye. Güzel günlerdi…

O tam kahvesini almış çıkarken sıra bana gelmişti, ben de kahve çekirdeği alıyordum. Artık alışverişler iyice dijitalleşti, her şeyi internetten sipariş veriyoruz ama o gün acelem vardı ve kahve çekirdeğini de mutlaka o gün almam gerekiyordu. İyi ki acelem varmış, o sayede eski bir dostla karşılaşmış oldum. Önce selamlaştık, sonra da tabii “Vaktin var mı? Gel iki laflayalım.” diye karşılıklı sohbete davet teklifinde bulunduk, her eski dost gibi…

Tabii ki oturur oturmaz futbolla başladı sohbet. Koyu Fenerlidir ve benim de nasıl koyu Galatasaraylı olduğumu çok iyi bilir. Biraz Beşiktaş’ı çekiştirdik, nasıl olacak ne yapacağız diye hayıflandık. Biraz da eski günlerdeki vücudumuzun beynimize ayak uydurabildiği ve futbol oynarken bizi yüzüstü bırakmadığı günleri yâd ettikten sonra, “Sadece çekirdek almaya mı geldin?” diye sordu. Evet, dedim:

- “Kahveyi genellikle çekirdek hâlinde alıp otomatik kahve makinesinde yapıyoruz. Hatta sadece filtre kahve istediğimiz günler değirmende o gün kullanacağımız kadarını öğütüp direkt taze taze demliyoruz.” diye yanıtladım. 

- “Nerede çalışıyordun sen?” sorusunu sordu tabii ama yanıtım onu pek de şaşırtmadı. :) 

- BSH, cevabımdan sonra:

- “Eminim teknoloji ve inovasyonu yakından takip edip yeni gelişmelere birinci elden şahit oluyorsundur… ‘’

tepkisini duyunca içimi hem mutluluk hem de tatlı bir gurur kapladı. Elimden geldiğince kahve içmenin, evlerimizdeki modern teknolojilerle donatılmış, üstün kullanım konforu sunan makinelerle çok daha lezzetli olabileceğini anlatmaya çalıştım.

Sonrasında gündelik hayat, koşuşturmacalar, ev ve iş sorumlulukları, yapılması gerekenlerin bir güne asla sığmaması gibi konulardan bahsetmeye başladık.
Evde 2 çocuk olunca yapılacak birçok şeyin unutulduğunu ve bu yüzden dışarıdan yemek söylemenin bazen zaruri olduğu fikrine, Home Connect uygulamalı ev aletlerimizin, akıllı telefon veya tablet üzerinden uzaktan kontrol edilebilme özelliğini ve hayatı kolaylaştırdığını anlatarak şakayla karışık karşı çıktım. Ergonomi anlayışına yeni boyutlar katan dikey süpürgemizi tanıtarak zaman kazandıran ürünlerimizle iddiamı sürdürdüm.😊 Çamaşır yıkarken deterjanın dozunu ayarlamanın zor olduğuna dair serzenişinde de i-Dos teknolojimizin bağlantısını vererek çevik bir manevra ile sıyrılıp mutfakla ilgili ürünlerimize geçtim. Market ve manavlardaki sebzelere canlı görüntülerini ve tazeliklerini korumak için su püskürttükleri ama eve gelince hepsinin turşuya döndüğü savlarını da ActiveHumidity teknolojimizi anlatıp alan savunmasıyla göğsümde yumuşattım.😊 

Sohbetimiz iki kişilik tatlı bir maça dönmüştü sanki. O ev işlerinin zaman tüketen hallerinden yakınarak atak yapıyor, ben de her biri eşsiz faydalar sunan ürünlerimizle ve çözümlerimizle karşı atağa geçip “Bu da mı gol değil?” diyordum âdeta.

Asıl işimiz ve gücümüz gülümsetmek…

Kabul etmek gerek; iş hayatı ve aile sorumlulukları, sosyal aktiviteler, arkadaş buluşmaları, gündemi takip etme, kişisel bakım, ödemeler vb. derken hayatın akışını kolaylaştıracak çözümler ve ürünler hepimiz için giderek daha önemli ihtiyaçlar haline geliyor. BSH olarak yıllardır insan gücümüz, şirket kültürümüz, altyapımız ve bitmeyen enerjimizle yaşamı hem kolaylaştıran hem de çok daha keyifli hale getiren hizmetler sunup yaptıklarımızı daima geliştirerek en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Her çalışmamızla hayatı anlamlı kılan en önemli değerleri, yani hoşgörüyü, dayanışmayı ve tebessümü artırmaya gayret ediyoruz. 
Şirketimin insanların yüzündeki gülümsemeyi artırmak için her gün nasıl büyük bir coşku, tutku ve tempoyla çalıştığını görüyor ve ben de aynı özveriyle, daha yüksek motivasyonla işlerimi yapıyorum. Sizlerin de hayatın en sıkışık ya da en sıradan anlarında yüzünüzden tebessümü eksik etmediğinizde her şeyin çok daha yolunda gittiğini fark edeceğinizi biliyorum. 

İyi bir hayat için sorumlulukları sırtlanmak, planlı programlı olup doğru iletişim ve ekipmanları kullanmak gerek. Bu sebeplerden dolayı hep şunu düşünüyorum: Herkes için kaliteli ve kolay hayatın adresi gerçekten de BSH. Bunu tüm içtenliğimle, tüm benliğimde hissediyorum. 

Geçtiğimiz haftalarda Ampute Futbol Milli takımımızın bizlere armağan ettiği müthiş başarıdan dolayı arkadaşımla birbirimizi kutlayıp vedalaşarak noktaladık bu güzel karşılaşmayı. 

Hazır aklıma gelmişken milli takımımızı da buradan tebrik etmek istiyorum. Bu güzel başarı, özveri ve verdikleri mücadeleyle hepimize ilham oldular. Bu yazıyı yazarken değindiğim noktalar ya da örneklerin esin kaynağı da onların bu muazzam başarısı oldu. Arkadaşımla aramızda geçen sohbette, bana yaşattığı güzel duygular için bir teşekkür de şirketime etmek istiyorum. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere! Bu yazıyı beğendiğinizi umarak esenlikler diliyorum. Soru, yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Onur Seçkin
BSH Servis Teknoloji Müdürlüğü Ürün Sorumlusu