Önce stajyer olarak başladığım departmanda sonrasında part-time olarak çalışma imkanı yakaladım. Bu çalışmam esnasında gerek çalışanlarına verdiği değer, gerekse dünya çapında tanınan güçlü bir şirketin parçası olmanın verdiği ayrıcalık, Türkiye’ye döndüğümde beni yine Siemens ailesine yönlendirdi.

Araştırmalarım sırasında Robert Bosch GmbH ve Siemens AG’nin 1967 yılında Joint Venture sonucu birleşerek kurduğu Bosch Siemens Ev Aletleri (Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH)’nin Türkiye ayağının sunduğu Uluslararası Management Trainee programına rastladım.

Ihtiyaca göre belirlenen alanlardaki bu programa katılmak için adayların çoklu bir IK ve bölüm mülakatından geçmesi gerekiyor ve son olarak da Alman Trainee programı koordinatörüyle bir telefon mülakatı ve ardından bir Assessment Center gerçekleşiyor.

Örneğin, Controlling MT pozisyonu seçimlerine yön veren kriterlerin başında çok iyi düzeyde İngilizce ve/veya Almanca bilmek, ulusal ve uluslararası ikamet edebilme esnekliğine sahip olmak, yabancı kültürlere açık olmak ve tabiki analitik ve sayısal düşünme yetisine sahip olmak geliyor.

Kısacası, program bir yeni mezuna bir tek yurtdışı iş deneyimi kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda BSH’ı ulusal ve uluslar arası platformda bir bütün olarak tanıyan donanımlı bir eleman olarak yetiştiriyor ve iş hayatına dair güçlü bir farkındalık yaratıyor. Siz de bu fırsatı yakalamak ve ev aletlerinin vazgeçilmezi olan Bosch ve Siemens markalarının yükselişini yakından takip etmek istemez misiniz?

www.bsh-group.com.tr/

Kaynak: Kariyer.net, 2012-2013 Controlling Management Trainee ilanı

Tuba Soysal
BSH Hausgeräte GmbH Corporate Brand Regional, Tactical and OEM Brands Category Management