BSH Çerkezköy Kampüsü’nde 2008’den bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Çocuk Günü” etkinliğinde, çalışanların 6-12 yaş aralığındaki çocukları ağırlandı. İki ayrı hafta sonunda gerçekleşen etkinliğin ilki 28 Mayıs’ta, ikincisi 4 Haziran’da yapıldı.

Soğutucu fabrikalarında (FRFI1 ve FRFI2) çalışanların çocuklarının dahil olduğu ilk programa toplam 270 çocuk, 200 veli katıldı. Sabah 08.30’da başlayıp 12.00’ye kadar devam eden programda çocuklar ilk olarak, servislerden indikleri yemekhane binasının önünde karşılandı. Tüm çocukların yaş ve fabrikalara göre gruplara ayrıldığı etkinlikte, her grup için bir sorumlu çalışan, çocuklarla velileri yemekhanedeki kahvaltıya davet etti. Burada hep birlikte yapılan kahvaltının ardından çocuklar, ikişerli sıralar halinde fabrika turuna çıktı. 

Fabrikada şaşkın bakışlar…

Fabrika turu yapan çocuklar, anne ve babalarının çalışma ortamlarını, gün boyunca ne tür işler yaptıklarını gördü ve aslında ne kadar büyük bir ailenin parçası oldukları hakkında fikir sahibi oldu. İlk kez gördükleri makineler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen, evde kullandıkları cihazların nasıl bir emeğin ürünü olduğunu adım adım izleyen çocuklar, fabrika turundan büyük keyif aldı. Tur sırasında “İş Sağlığı ve Güvenliği” köşelerinde anne ve babalarının sağlıklı şekilde çalışabilmek için kullandıkları ekipmanları inceleyen ve bu ekipmanlara neden ihtiyaç duyduklarını öğrenen çocuklar; toz maskelerini, gözlükleri ve fosforlu yelekleri denemeyi ihmal etmedi. 

Fabrika turu sonrasında resimli logo ve ürün boyama gibi etkinliklerin yanı sıra “Hayalimdeki Buzdolabı” konulu resim çalışması yapan çocuklar, hayal güçleriyle gözlemlerini birleştirme fırsatı buldu. Bu aktivitelerde çocuklar bir yandan eğlenirken diğer yandan farklı tasarımları görme şansı elde etti. Etkinlik sonunda buzdolabı içerisine saklanmış çikolatalar ise çocukların neşesine neşe kattı ve sürpriz bir final gerçekleşti.

Velilere özel tiyatro

Çocuklar renkli aktivitelerle keyifli vakit geçirirken veliler de unutulmadı. Kendileri için hazırlanan tiyatro gösterimine katılan veliler, en az çocuklar kadar güzel vakit geçirdi. İş Sağlığı ve Güvenliği birimi ile organize edilen tiyatro etkinliğinde, şirket dışından bir tiyatro grubu hem işyerinde hem de evde, iş sağılığı ve güvenliği ile ilgili bir oyun sahneledi. Güldürürken düşündüren oyun, büyük alkış aldı.

Anne babalarının çalıştığı yeri merak edip neler yaptıklarını görmek isteyen çocuklar, etkinliğin sonunda mutlu yüzlerle evlerine döndü. 

Çocuk Günü’nün ikinci turuna 310 çocuk katıldı!

Bulaşık Makinesi, Çamaşır Makinesi, Fırın, Lojistik ve diğer destek departmanlarında çalışanların çocuklarının katıldığı ikinci programda 310 çocuk, 200 veli ağırlandı. İlk programdaki akışa benzer bir organizasyonla gerçekleşen ikinci programda da çocuklar, büyük bir ailenin parçası olduklarını hissetti. Fabrika turunun ardından çocukların ağzından duyulan “Benim babam bu makineyi yapıyor” sözleri, yaşadıkları gururu gözler önüne serdi.  

Burçin Girit
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi / Türkiye, Orta Doğu, Afrika, BDT, Hindistan ve ASEAN Ortadoğu Bölgesi’nden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü