REM CEO’su olarak geçirdiğim ikinci yılımın ardından, Türkiye, Rusya, Kazakistan ile Hindistan ve Güney Doğu Asya’dan Suudi Arabistan ve Afrika’ya uzanan BUCAT bölgesine 130 ülkeyi kapsayan BSH Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’ne (REM) ait 2021 yılının muhteşem sonuçlarını değerlendirelim. Çoğu açıdan zorlu ancak diğer taraftan olağanüstü zor koşullarda bile; birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu gösteren bir yıl geçirdiğimizi görüyorum! 

Pandeminin neden olduğu tüm zorluk ve belirsizliklere, ulusal para birimi devalüasyonlarına ve tedarik sıkıntılarına rağmen, bu yılı, daha da önemli hale getiren bir başarıyla tamamladık. Bu başarı kesinlikle ortak başarımız için yorulmadan çalışan, ekip arkadaşlarımızın emekleri sayesinde mümkün oldu! 

Her biriyle ve bu yıl birlikte başardığımız her şeyle büyük gurur duyuyorum. Bu olağan dışı bağlılık, emek ve sadakat, kısacası ortaya çıkan müthiş özveri için herkese teşekkür etmek istiyorum! 
Bununla birlikte, geçen yıl en azından birkaç iş seyahati, kişisel toplantı ve etkinlik yapabildiğimiz için mutluyum. Burada öne çıkan bir gelişme, Afrika’daki ilk fabrikamız için Kahire’de Mısır Başbakanı ile sözleşme imzalamamız oldu. Ayrıca, Dubai’de Orta Doğu Tedarikçi Konvansiyonu’na katılabildim. Türkiye, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Fas’taki iştiraklerimizi/fabrikalarımızı ziyaret etme fırsatı buldum. En az yukarıda saydıklarım kadar önemli gelişmeler arasında; Özbekistan’da yeni ve büyük bir Marka Mağazasının açılışını ve İstanbul’da buradaki özel bir Gaggenau mağazasının açılışına katılmamı da gösterebiliriz.  
Bu etkinlikler ve ziyaretler gerçekten muazzamdı ve bana, yerel ekiplerle tanışma fırsatı verdi. Bu deneyimler benim için her zaman çok önemli ve ilham verici olmuştur. BSH Singapur’un 25. yıl dönümüne ne yazık ki yalnızca online olarak katılabildim. Ancak her şekilde etkileyici bir kutlama oldu. Başarılı Singapur ekibimize bir kez daha tebriklerimi iletiyorum! 

Bu yılsa eskiye nazaran çok daha fazla seyahat edebileceğimizi umuyorum… 
 
2022’ye baktığımızda, dünya ekonomisinin global pandemi krizi yüzünden belirsizliklerle karşı karşıya kalmaya devam edeceğini tahmin ediyorum. Özellikle tedarik zinciri sorunları, artan enerji fiyatları, yükselen malzeme maliyetleri ve lojistikte yaşanan zorluklar sektörü etkileyecektir. Ancak buna karşın, uzmanlığımız ve müşterilerimizle olan yakınlığımız sayesinde ve tabii ki BİRLİKTE bunun üstesinden başarıyla geleceğimizden eminim! 
 
Tüm zorluklara rağmen, 2022 yılını dört gözle bekliyorum, çünkü bize, güçlü yönlerimize, deneyimimize, mükemmeliyetimize ve tutkumuza güveniyorum. Ayrıca, yüz yüze veya sanal olarak, çok sayıda heyecanlı proje, toplantı ve etkinliğe de birlikte imza atacağız. BSH Ekibi REM olarak gelecek yılı da yine başarılı bir şekilde tamamlayacağımızdan yana hiçbir şüphem yok! 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------REVIEW 2021 - OUTLOOK 2022 

When I look after my second year as a CEO REM at the amazing 2021 results of the BSH region Emerging Markets “REM”, which is covering almost 130 very diverse countries from Turkey, Russia, Kazakhstan and the BUCAT region over India and South East Asia to Arabia and Africa, I see a year that was tough in many ways, but also showed how strong we are together even in extremely difficult times! 

Despite all challenges and uncertainties caused by the pandemic, local currency devaluations and supply shortages we finished the year again with an exceptional success, which is under these circumstances even more remarkable. This was certainly only possible because of the great people within the whole region, who were tirelessly working for our common success!  

Therefore I’m very proud of all of them and about what we have achieved together in this year, so I’d like to thank each and everybody for the extraordinary engagement, contribution and commitment - great job!
Furthermore I was glad, that last year at least a few business trips, personal meetings and events were possible - a highlight here was the signing of the contract for our first factory in Africa with the Egyptian Prime Minister in Cairo. Also I was able to join the great Middle East Dealer Convention in Dubai and I visited our subsidiaries / factories in Turkey, Russia, Kazakhstan, Ukraine, Azerbaijan and Morocco. Last but not least I joined the opening of a big new Brand Store in Uzbekistan and the opening of an exclusive new Gaggenau store here in Istanbul. These events and visits were really awesome and gave me the possibility to meet our local teams, which is always very important and inspiring for me. The great 25th year anniversary of BSH Singapore I could unfortunately join just online, but it was a brilliant celebration anyhow, so once again congratulations to the fantastic Singapore team! Certainly I do hope that this year more travelling will be possible… 
Looking to 2022, I estimate that the world economy will continue to face uncertainties due to the ongoing global pandemic. Especially supply chain problems, rising energy prices, high material costs and difficulties in logistics will affect the sector. But however, I am confident that we will successfully overcome this with our expertise and our proximity to consumers. And this - of course - TOGETHER! 

So despite all challenges I’m looking very much forward to 2022, because I trust in us, our strengths, experience, excellence and passion! And we have so many exciting projects, meetings and events ahead of us, be it in person or online, that I have no doubt that we will complete next year again successfully as BSH Team REM! 

Rudolf Klötscher 

BSH Ev Aletleri Grubu CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı - Gelişen Pazarlar Bölgesi
CEO & Chairman of the Board - Region Emerging Markets (REM) at BSH Home Appliances Group