Haziran ayını da geride bıraktık. Nasıl olduğunu anlayamadan, koskoca bir yılın yarısını geçtik. 

Seneyi yarılamak, ayın son haftası gibi zamanlar, satış departmanları için hedefleri tutturma heyecanlarının tavan yaptığı dönemlerdir.

Genel olarak ayın ilk haftası daha sakin geçerken, takvimler ay sonuna yaklaşan günleri gösterdikçe satıcıların kalp atışları hızlanır, kanı daha çabuk çabuk akar... Buna da çoğunlukla “satış stresi” denir :).

Satışta Stres...

Satış stresi”, bu mesleğin her anında yaşanan, yaşanması gereken bir duygu durumu, olmazsa olmaz haldir. Kuşkusuz olumlu yönetilebilirse...

Olumlu yönetilmeyeni zaten işe yaramaz. Satış yapmak, müşteri kazanmak mümkün olmaz. O yüzden adet olduğu üzere bu yazıda “satış stresi” desem de aslında kast ettiğim “satış heyecanı” olacak. Lütfen öyle okuyun :).

Satış; baştan aşağı heyecan, hareket ve coşku demektir. 

İyi satıcıların kanı başka atar, yüzleri başka türlü ışıldar, gözleri başka türlü parlar. 
Ve zannedildiği gibi o parıltılar, “parasal, rakamsal” sonuca ulaşmış olmanın tatmin hissinden, hırstan  kaynaklanmaz.

Müşterisini memnun etmiş olmaktan, zaman zaman Don Kişot’ça görünse de hep daha iyi şeyler yapma çabalarından kaynaklanır.

Gerçek bir satıcıyı, “gülümseyen gözlerle bakan, teşekkür eden, iyi ki bunu aldım senden diyen müşteriden” daha fazla hiç bir şey mutlu edemez! Bu tür satıcılar da daimi, kesintisiz stres yani satış heyecanı, coşkusu yaşarlar...

Bayilik Ağımız genişliyor!..

Bu yılın ilk beş ayına baktığımda, heyecan kaynaklarını gözümün önüne getirdiğimde ilk dikkatimi çeken şey; bayi teşkilatımızdaki gelişmeler oluyor. 

BSH Türkiye olarak bayilik yapısıyla büyüyoruz, çünkü biz üretici firmayız ve satışlarımız, her biri birbirinden değerli bayilerimiz kanalı ile yapılıyor.

O yüzden, sürdürülebilir, verimli, kazançlı işbirliklerini güçlendirecek, sağlamlaştıracak sistemler geliştirerek, aramıza sürekli yeni bayiler dâhil etmeye çalışıyoruz. 

Satış kanallarımızı daha da güçlendirmek, sene başlarında hummalı çalışmalar, planlamalar yaparak oluşturduğumuz en önemli hedeflerimiz arasındadır. Oldukça planlı çalışan bir firma olsak da hiç kuşkusuz, zaman zaman bizleri çok mutlu eden güzel sürprizler yaşıyoruz...

İşte onlardan biri; ailemizin en yeni üyelerinden biri olarak aramıza katılan, Haziran ayında Çerkezköy’ de açılan yeni satış noktamız.Çerkezköy’ün bizim için farklı bir önemi var, çünkü yöreye aynı zamanda önemli istihdam kaynağı olan BSH’nin en büyük üretim merkezlerinden biri orada. 

Bu sebeple, ürettiğimiz beyaz eşya ve ev aletlerinin müşterilerimize ulaşmasını sağlayacak Çerkezköy mağazalarımıza bir yenisinin daha eklenmesi, bizler için büyük mutluluk oldu. 

İşimizi öylesine seviyoruz ki her yeni mağaza açılışında, kampanyalarda, adeta bir ressamın tablosuna bakması gibi, biz de mağazanın karşısına geçip çok hoş duygularla, gurur duyarak vitrini, giren, çıkan ve çoğu da müşterimiz olan kişileri izliyoruz. 

Açılan her yeni satış noktası, bizi müşterilerimizle buluşturacak yeni bir adres olduğu için hepimiz büyük heyecan duyuyoruz. Her mağaza açılışında içimiz sevinç, umut, geleceğe güven doluyor. 

Müşterilerimizle olan bağımızı kuvvetlendirecek daha nice mağaza açılışları yapmak dileği ile keyifli bir yaz diliyorum. 

Esen kalın...

Taner İnci
Beyaz Yaka Ev Aletleri Siemens Bayi