Career Overview

Geleceği Kodlayanlar

Geleceği Kodlayanlar Projesi Nedir?

Dünyamız teknolojiyle yeniden şekilleniyor, gelecekte başarılı olmak için bilmemiz ve yapmamız gerekenler hızla değişiyor. Yeni dünyaya adapte olmak, parlak bir gelecek yaratmak için STEM (Science, Technology, Engineering, Math / Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi almak, kodlama bilmek, ileri düzeyde teknoloji kullanarak üretim yapmak gerekiyor.

Çocuklarımızın ücretsiz kodlama eğitimine erişebilmelerini, kod okuryazarı olmalarını, kritik düşünme yetkinliği kazanmalarını çok önemsiyoruz.

İşte bu nedenlerle dünyada ve ülkemizde endüstri 4.0’ın ve dijital dönüşümün öncülerinden olmanın sorumluluğu ve bilinci ile BSH olarak Kodluyoruz Derneği'nin değerli katkıları ile çocuklarımıza, gençlerimize kodlama, elektronik, robotik, uygulama tasarımı ve geliştiricilik alanlarında eğitimler düzenliyor, Geleceği Kodlayanlar projemizle deneyim kazanmalarını sağlamaya gayret ediyoruz.

Endüstri 4.0’ın öncülerinden, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük beyaz eşya üreticisi tarafından gerçekleştirilen projede ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrenciler keyifle vakit geçirebilecekleri bir üretim ve tasarım alanına katılma şansı yakalıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklara, gençlere bilgisayar bilimleri ve programlama dilleri tanıtılıyor. Çocuklar, gençler eğlenceli projeler ve ilgi çekici denemelerle hayata geçirebilecekleri Maker Kültürü ile tanışıyorlar.

Değişen teknolojiyle beraber bilgisayar bilgisinin önemi hızla artıyor. Teknoloji sektöründe kullanılan birçok uygulama bilgisayar temelli çalıştığı için teknoloji sektörü ile bilgisayar bilimlerini ayrı ayrı ele almak artık mümkün değil. Önümüzdeki yıllarda özellikle sanayide kullanılan pek çok aracın bilgisayarlar aracılığıyla yönetileceğini düşündüğümüzde, bilgisayarla doğrudan ilişkili yüzlerce yeni mesleğin ortaya çıkması bekleniyor.

Tomorrow is our Home - Video Play video





SİTEYE GİT

Media cart Bizimle iletişime geçin Yukarı çıkın