Onlara merhaba dediğimiz, ilk gün… 

Generation BSH Programı kapsamında her yıl pırıl pırıl gençler “Proje Öğrencisi” olarak aramıza katılıyor... 

Bize dinamizm, bir sürü soru, gençliğin coşkusunu, meraklı, araştırıcı enerjisini getiriyorlar. Başlamadan önce onları ne kadar hazırlamaya çalışırsak çalışalım, daima heyecanlı oluyorlar.

Aslında bizim de pek onlardan kalır yanımız olmuyor:). Hem kendi acemi günlerimizi hatırlıyor, onları mümkün olduğunca rahatlatmaya çalışıyoruz hem de “bu sefer ne yetenekler çıkacak acaba?” diye meraklanıyoruz… 

Çünkü biliyoruz ki aralarından bazıları ya omuzdaşımız olacak ve uzun yıllar beraber çalışacağız ya da bir başka güzel iş birliğinde bayimiz, paydaşımız, müşterimiz olarak yollarımız, mutlaka  kesişecek. 

Kariyer hayatlarının ilk adımlarında onlara eşlik ediyor olmak büyük sorumluluk. Biliyoruz ki bizden alacakları ilk bilgiler, kazanacakları ilk alışkanlıkar, değer sistemleri vb. tıpkı aile terbiyesinin insanın tüm ömrünü etkilemesi gibi, belki de onların bütün iş yaşamını etkileyecek, şekillendirecek. 

O yüzden, bu dönemi, birlikteliğimizi çok önemsiyoruz, titizleniyoruz. Ve sonra, hep daha iyisini yapmak üzere değerlendirmek için, daima ilk geldikleri gün bize 1-2 cümle ile ilk düşüncelerini aktarmalarını istiyoruz.

Önceki yıllarda aklımıza gelmemişti. Ama bu yıl geldi. Artık o ilk intibaları bloga da  alabiliyor, sonradan hatırlamak, ayrıca arkadan geleceklere de ışık tutmak üzere ölümsüzleştirebiliyoruz…

Aşağıda okuyacaklarınız, fotoğraflar işte o ilk günlerin, ilk düşünceleri, yansımaları.

Sevgili Proje Öğrencimiz Yunus Karaca ise sadece fotoğrafını yolamış, yazısı yetişmemiş. Onun da tüm arkadaşlarının yazdıklarına “Ben de diye katılacağından... Bu yüzden blogda fotoğrafı ile sizlere selam etmesini çok yerinde ve uygun bulduk:)”. 

Yeri gelmişken tüm Generation BSH Proje Öğrencilerine burada bir kez daha kendilerine yaptıları yatırım, daha iyi, yetkin insanlar olmak için sargiledikleri içten çabalar için teşekkür ediyor, hepsini sevgiyle kucaklıyorum.

Ahmet Aksoy 
BSH İnsan Kaynakları Müdürü 


BSH’de ilk günlerimiz, Generation BSH Proje Öğrencileri olarak ilk izlenimlerimiz…

Yüksel Emre Baran / Generation BSH 2013/2014 - Siemens Satış Proje Öğrencisi (Ankara)
Generation BSH kapsamında Proje Öğrenciliğime geçen sene başladım. İlk günden itibaren  bağlı çalıştığım Bayi Satış Yönetmeni ile beraber sahada ve seyahatteyim. İlk yıl solo ürünler gurubunda çalışıyordum, bu yıl ankastre ürünlerdeyim. İlk zamanlarda satış takip sistemlerinde biraz zorlandım ancak, sonradan yöneticilerimin yardımı ile işi çözdüm. Şimdi, sistem tarafını da öğreniyor olmanın çok faydalı olduğunu daha iyi anlıyorum:). Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da stajımın sonunda çok  verimli bir iki ay gecireceğimi düşünüyorum. Heyecanlıyım… 



Volkan Ünel / Generation Generation BSH 2014  – Bosch Satış Proje Öğrencisi (Ankara)
Stajımın ilk günlerinde sorumlu olduğum bayilerle tanıştım ve mentorum olan Bayi Satış Yönetmeni ile keyifli ve verimli bir hafta geçirdim. Bu sırada, staj sürecine seçim aşamasında dahil olduğum Generation BSH – Kariyer Verimliliği Buluşması videosunu izledim. Kişisel gelişimimize olumlu anlamda katkı sağlayan bu eğlenceli organizasyonu  ve geçirdiğimiz 2 günü özlemle anıyorum ama staja başlamış olmak, gerçek bir iş deneyimi kazanmak da çok güzel:).

Çağrı Ak / Generation BSH 2014 – Bosch Satış Proje Öğrencisi (Adana)
İlk günlerde şu soruyu sordum kendime ve yanıtını da yine kendim verdim; BSH’de çalışmak ne demek? Yanıtım: BSH’de çalışmak dünya beyaz eşya sektöründe fark yaratan, yaşam için teknoloji  tasarlayan bir firmada çalışmak demek. Stajımın ilk günleri ayın son iş günlerine denk geldiği için kendimi aniden yoğun bir iş temposunun içinde buldum. Mentorum ile yapmış olduğumuz bayi ziyaretlerindeki atmosferi solumak, farklı heyecanlar tatmak ve o telaşı yaşamak çok keyifliydi. Stajım başlayalı 18 gün oldu ve benim heyecanımdan hiç bir şey eksilmedi. Generation BSH – Kariyer Verimliliği Buluşması videosunu izledim, tekrar o keyifli 2 güne geri döndüm:).

Ahmet Hidayet Benli / Generation BSH 2014 – Bosch Satış Proje Öğrencisi (Trabzon)
Bugün Trabzon'da ilk günümdü. Bayi ziyaretleri gerçekleştirdik. Hem bayileri tanıma hem de işleyiş hakkında bilgi edinme fırsatı buldum. Umarım bu tempoya ayak uydurarak daha verimli ve başarılı bir dönem geçiririm. Şimdiden iyi ki buradayım diyorum:).

Koray Çelik / Generation BSH 2014  – Siemens Satış Proje Öğrencisi (Adana)
İlk günlerim çok güzel geçiyor. Benim için bu staj müthiş bir deneyim. Satış hakkında yeni şeyler keşfetmek, piyasayı tanımak vizyonumu geliştiriyor. Çok mutluyum. Doğru bir şey yapmışım, bravo bana:).

Ahmet Çelebi / Generation BSH 2013/2014 – Bosch Satış Proje Öğrencisi  (Antalya)
Stajıma geçen yıl Siemens’te başladım ve bu yıl Bosch’ta devam ediyorum. Bosch grubundaki ilk günlerim çok keyifli ve heyecan verici bir tempoda geçti.  Geçen yıl öğrendiklerimi tekrar tecrübe edebilmem, bir sene geçmesine rağmen farklı bir mentorun bir şeyler bildiğimin farkına varması ve buna göre “üstüne farklı şeyler ekleyerek ilerleyeceğiz” demesi beni motive etti. Ayrıca aynı şirkette farklı iki markayı tanıyarak her açıdan karşılaştırma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum ve böyle hissetmeye de devam edeceğim.



Ali Coşan / Generation BSH 2013/2014 – Bosch Satış Proje Öğrencisi (Konya)

Benim için harika bir hafta oldu. Eğlenceli, ilgili ve bir o kadar da yaptığı işe gönülden bağlı bir satış ekibi var Konya'da. Aslında ve kısacası; özlemişim burayı:).

Serkan Coşkun / Generation BSH 2013/2014 – Profilo Satış Proje Öğrencisi (Kayseri)
Staja geçen yıl başladım ve bu yıl ikinci stajımı yapmaktayım. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da her şey harika ilerliyor. Bu proje sayesinde satış temsilcileriyle birlikte firmayı daha yakından tanıma fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederim. Böyle bir oluşumun  parçası olmak gerçekten gurur verici.