Bu vesile ile öncelikle tüm öğretmen ve öğrencilere başarılı ve hayırlı bir öğrenim yılı dilemek isterim.

8. Sınıf öğrencisi bir kız annesi olarak ise şahsımın bu başarı dileklerine hiç olmadığı kadar çok ihtiyacı olduğunu da itiraf etmeliyim. Zira yeni bir sınav sisteminin ilk deneklerinden olmak bir hayli geren ve bol bol dua gerektiren bir durum! Bu yıl bizimle aynı durumda olan herkese kolaylık ve başarı dilemekten başka bir şey gelmiyor elden! 

Yeni öğretim yılının başladığı bu günlerde insan ister istemez özellikle de öğrenim gören bir çocuğu varsa, günümüzü kendi okul yıllarıyla kıyaslıyor.

Bir tık uzağımızda...

Geriye dönüp baktığımda beni bugün etkileyen en önemli konu başlığının “bilgiye ulaşma yolları” ve “bilgiye ulaşma hızı” olduğunu söylemem gerek. Bu konuda gerçekten insanoğlu olarak bir iletişim devrimi yaratmış durumdayız. Meraklı bir insanın bugün internet aracılığıyla ulaşamayacağı bilgi kaynağı yok, yeter ki istesin. Bizim zamanımızda bir konuyu tam anlamıyla resmedebilmek için ansiklopediler, kitaplar hatta kütüphaneler devirmek gerekirken üstelik sadece bunlara ulaşmak için hem maddi hem de manevi anlamda enerji tüketirken, bugün arama motorları sayesinde tüm bilgi kaynakları sadece bir “tık” uzağımızda. Umarım günümüz çocukları bu şanslarının farkındadır diye düşünmeden edemiyor insan. 

Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu
Head of Regional Brand Management Bosch