Sıcak, heyecan, sabır, stres, takım ruhu, sevinç, üzüntü, Doğa (bunu katılanlar anlayacakJ), Liverpool. Bu yılın kurumsal oyunlarında BSH olarak katıldığımız yelken yarışlarının anahtar kelimeleriydi bunlar.

Bilindiği üzere kurumsal oyunlar birçok şirketin yüzlerce sporcusunun katıldığı muazzam bir organizasyon. Spor ve iş yaşamının ideal birleşimi bana göre.

Ve son on iki yıldan bu yana süregelen bu etkinliğin sürekliliğin sağlanması için elimizden geleni kurumlar olarak yapmalıyız.

Etkinliklerin detayı ile ilgili http://www.corporategames.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

BSH olarak yine bu yıl birçok branşta  yüzden  fazla sporcu ile iştirak ederek  ‘’100’ler’’ kulübünde’ yer aldık. E tabi biraz da baskı getiriyor omuzlarımızda. Hem kendinizi, hem takımınızı, hem de kurumunuzu temsil ediyorsunuz.

Bizim katıldığımız yelken yarışları ise İstanbul Yelken Kulübü’nün organizasyonuyla Fenerbahçe burnunda gerçekleşti. BSH olarak üç ayrı takım ile yarıştık. Ancak kuralardan sonra üç takımımızın da aynı grupta olması büyük bir şanssızlıktı. 



Yelken yarışlarıyla ilgili organizasyona biraz değinecek olursak; iki gün süren müsabakaların ilk günü elemeler, ikinci günü ise finaller şeklinde yapılıyor.

Finale kalmak için, başka deyişle  ikinci günü görmek(bu deyim sık kullanılır) için ise her grubun ilk ikisinde yer almak veya tüm gruplar içinde puan olarak en iyi üçüncü olmak durumundasınız.

Farklı şirketlerden toplamda yirmi bir takımın yarıştığı ilk üç gruptan biz son grupta , yani son 7’li de yer aldık. Çok uyumlu olduğumuzu düşündüğüm bizim takımımızda Gökhan(kaptan), Emrah, Mehmet, Damla, Özer ve ben yer aldık.

Sabah saatlerinde başladığımız sakin bekleyiş yarış zamanımız yaklaştıkça yerini heyecana bıraktı. Rüzgar 6-7 knot civarındaydı, ve üç yarışın ilk ikisinde 2.ci, son yarışta ise 3. olup finallere kalmaya hak kazandık.

Başta eğlence olarak başlayan bu yılın yelken heyecanı artık ‘’Liverpool’un nesi meşhur? veya Haziran’da Liverpool’da hava nasıl olur?’’ şakalarına dönüşmeye başladı.

Birinci olan takım bu yıl Liverpool’da ülkemizi temsil edecek; kulağa hoş geliyor, değil mi?. 



Bundan sonrası daha heyecanlı olması beklenirken maalesef Pazar gününe düşük rüzgarla başladık.

İlk yarışta iyi bir çıkışın ardından rüzgarın kaybolmasıyla birlikte belirlenen süre içinde ancak iki tekne yarışı tamamlayabildi. Akabinde uzun bekleyiş sonrasında daha fazla yarış yapılamadan bu haliyle sonuçlar tescil edildi.

Gerçekten çok heveslenmiştik ve artık kendimize de güvenimiz artmıştı takım olarak.

Ancak maalesef Pazar gününü gerçekten yarışamadan tamamlamak zorunda kaldık. N’apalım, kısmet değilmiş dedik ve biz de güneşin ve Fenerbahçe burnunun tadını çıkardık
J.

Özetle; coşkuyla geçen kurumsal oyunların yelken ayağında çok güzel iki gün geçirdik. Bunun için takımımızdaki arkadaşlarıma, diğer şirketlerin katılımcılarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Ve her zaman olduğu gibi bundan böyle sporun da herhangi bir branşına ilgisi olan tüm potansiyel arkadaşlarımı BSH bünyesine katılmaya davet ediyorum ki daha da güçlenelim.

Pruvanız neta olsun.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Arif Özgür SEZER

Arif-ozgur.sezer@bshg.com

twitter/@arifozgur_sezer

linkedin/arif özgür sezer