Nedir Kilit Adam?

Kilit Adam,daha önce yayınlanan DipTakım Oyunu ve İşinizi Küçümsemeyin gibi kitapların yazarlarından Seth Godin’in son kitabının adıdır. Okurken etkilendiğim, beni hayat hakkında düşündüren ve sizlere bu yazıyı yazdıran bir kitap…

Seth Godin, son kitabında bu kez de hayatın ve özellikle de iş hayatının her alanındaki kilit adamları ele almış. En yüksek ücreti kazanan ya da en iyi arabaya binen kişilerin kilit adam olmayabileceğine dikkat çekmiş. Yapılan iş ile en yüksek katma değer üreten ve diğer çalışmaların başarısına etki eden kişilerin kilit insanlar olduğunu anlatmış…

Okurken kendi iş hayatımı, şirketimi düşündüm…

Bizdeki kilit insanları saptamaya çalıştım… Ve okuduklarımı yaşadığım günlük olaylarla birleştirdiğimde ortaya çıkardığım en belirgin düşünce; ürettiğimiz işin seviyesi, değeri ne olursa olsun gerçekten de her yaptığımızın aslında birbirimizin başarısını çok yüksek oranda etkilediği oldu.

BSH, Satış ve Kilit İnsanlar…

Biliyorsunuz ben satıştayım. Hani o ateşten gömlekle sahada savaş verdiği söylenen işi yapanlardan. :) O yüzden konuya satış odaklı yaklaşıyorum. Böyle bakınca da görüyorum ki genellikle satış ekiplerinin şirketlerin başarısında en kritik rollerden birini oynadığı algısı yaygın. Bu tabii ki gerçek. Her şirkette olduğu gibi bizde de satış bölümlerinin önemi büyük.

Ancak belki de bizdeki fark ve üstünlük sadece satış ekiplerimizdeki herkesi, mağazalarımızdaki satıcılarımızı değil, her bir noktadaki, her görevdeki arkadaşlarımızı, paydaşlarımızı da birer kilit insan olarak görmemiz.

Kitabı okuduktan sonra çok daha net saptadığım durum şudur ki satışlarımızın sürekliliği ve devamlılığında, daima artan olumlu grafiklerimizin temelinde yatan asıl faktör BSH’de herkesin her noktada, her kademede “kilit önemde” değerlendirildiği gerçeğidir.

Başka bir deyişle BSH olarak başta Çerkezköy’de olmak üzere fabrika çalışanlarımız, bayilerimiz, pazarlama departmanımız, satış teşkilatımız, servislerimiz ve lojistik departmanlarımız hep beraber büyük bir makine dişlileri gibiyiz.

Böylesine büyük bir aile içinde çalışmaktan son derece gurur duyduğumu bir kez daha ifade ederken, kuşkusuz zaman zaman çeşitli sıkıntıların, zorlukların her yerde olduğu gibi bizde de olabileceğini ve yine hepimizin çabası ile çözülebileceğinin farkındayım. Önemli olan nerelere vardığımız ve sonuçlarımızdır. Daha da önemlisi, eriştiğimiz etaplarda birbirimize hissettiklerimiz, müşterilerimiz, paydaşlarımızla büyük emeklerle oluşturduğumuz gönül bağımızın coşkuyla sürmesidir.

2015 yılının yarısı göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Önümüzde 6 aydan az bir zaman var. Yılı hem rakamsal hem toplumsal hem sosyal hem de insani hedeflerimizi dayanışma ve heyecan içinde tutturarak bitireceğiz, bundan eminim.

Büyük BSH ailesinin tüm kilit insanlarına güzel bir yaz, keyifli, başarılarla dolduracağız bir yıl kapanışı diliyorum. Yeni yazımda buluşuncaya kadar hoşça kalın.

Taner İnci
Beyaz Yaka Ev Aletleri Siemens Bayi