Üniversite 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden 3.700 kişinin başvurduğu, yapılan ön eleme sonucunda 55 kişinin katıldığı iki günlük Generation BSH Kariyer Verimliliği buluşması, bu yıl da hem öğrenciler için hem de BSH ailesi için çok keyifli geçti.

Gençler ilk gün, hem BSH’nin Ümraniye’deki merkez ofisini gezdiler, bilgiler aldılar hem de İnsan Kaynakları ekibi ve önceki yıllarda Generation BSH’e katılıp şimdi şirkette profesyonel olarak iş hayatına adım atan BSH çalışanlarıyla bir araya geldiler, onların hikâyelerini dinlediler.

Etkinliğin ikinci gününü Polonezköy’de, Generation BSH için özel olarak hazırlanmış bir ortamda geçiren katılımcılar, burada heyecanlı kişisel gelişim oyunları oynayıp günü barbekü partisi ile sonlandırdılar.

Generation BSH katılımcısıydı, BSH çalışanı oldu!..
Kendisi de 2017 yılı Mayıs ayında düzenlenen Generation BSH aracılığıyla BSH ailesine katılan ve şu anda İşveren Markası ve Yetenek Kazanımı’ndan sorumlu olan Işılay Ece Dalfidan; bu yıl yedincisi düzenlenen Generation BSH’in, hem üniversite öğrencileri hem de BSH için çok önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

Her etkinlik öncesinde uzun bir hazırlık süreci yaşandığını söyleyen Işılay, ilk aşama olan başvuru sürecinin Ocak ayında başladığını ve iki ay boyunca üniversite kampüslerinde Generation BSH’i tanıttıklarını dile getirdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından İnsan Kaynakları ekibi olarak CV’leri inceleyip ön eleme yaptıklarını belirten Işılay, bu yıl elemelerin önceki yıllardan farklı yapıldığını anlattı. 

Generation BSH için yeni bir yetkinlik seti üzerinde çalıştıklarını anlatan Işılay; farklılaşan süreci;

- Öğrencileri seçerken; bölümlerine, kaçıncı sınıfta olduklarına, yetkinliklerine ve önceki deneyimlerine, katıldıkları projelere dikkat ediyoruz. Ardından adaylarımıza işe alım envanterleri, genel yetenek ve İngilizce testlerini uyguluyoruz. Bu süreci başarıyla tamamlayan adaylarımızla Skype üzerinden görüştükten sonra sürece olumlu devam edenleri yüz yüze mülakata davet ediyoruz

şeklinde özetledi.  

Sonuç olarak BSH, Generation BSh ile bu yıl yaklaşık 3.700 başvuru alarak ihtiyaçlar doğrultusunda 55 kişiyi programa dahil etti.

Yeniliklerle Generation BSH…
Generation BSH’nin her yıl, önceki yıllardan alınan geri bildirimler doğrultusunda kendini yenilediğine dikkat çeken Işılay Dalfidan, bu yılki yeniliklerden birinin etkinliğin ilk gününde gerçekleşen panel olduğunu belirtti.

Bu panele, önceki yıllarda düzenlenen Generation BSH etkinliklerine katılmış BSH çalışanlarını da dahil ettiklerini kaydeden Işılay, “ben de dahil olmak üzere, 2015, 2016 ve 2017’de programı deneyimlemiş olan BSH’li çalışma arkadaşlarımızın katıldığı panel çok ilgi çekti. İnsan Kaynakları ekibinden bir arkadaşımızın modere ettiği panelde deneyimlerimizi paylaştık ve Generation BSH’den “sırasında ve/veya sonrasında” yaşadıklarımızı anlattık” diyerek, katılımcıların kendilerine çok yakın olan bu gerçek hikâyelerden oldukça etkilendiklerini vurguladı. 

Bunların yanı sıra bu yılki en önemli yeniliğin Generation BSH tasarımının tamamen değişmesi olduğunu söyleyen Dalfidan, logo ve tüm tanıtım materyallerinin baştan aşağı yenilendiğini belirtti. Dalfidan, “ İşveren Değer Önerisi (Employee Value Proposition - EVP) doğrultusunda mottomuz olan “Tomorrow Is Our Home Yarın Bizim Evimiz” den yola çıkarak gençleri BSH’nin geleceğini birlikte şekillendirmeye davet ettik. Gelecek ve dijitalleşmeye vurgu yaptığımız, EVP’nin renklerini kullandığımız bir tasarım geliştirdik ve yeni logomuzla yeni posterler, tanıtım materyalleri hazırladık” diye konuştu.Etkinlik amacına ulaştı mı?..

Bu yılki etkinliğin de amacına ulaştığını ve katılımcıların yavaş yavaş BSH bünyesine dahil olmaya başladıklarını belirten Işılay, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz yıl içinde genellikle Haziran ayında işe alımlara başlıyoruz. Amacımız etkinlik sırasında daha yakından tanıma fırsatı bulduğumuz bu yetenekli arkadaşlarımızı bünyemize dahil edebilmek. Ayrıca onları doğru yerlerde konumlandırıp kariyerlerini çizme yolunda bir nevi rehberlik de yapmak. 

Generation BSH sonrasında da
katılımcılarla iletişimimiz devam ediyor. Genel olarak BSH’ye çok ısındıklarını, kendilerini yakın hissettiklerini gözlemliyoruz. Değerli geri bildirimleriyle kendimizi her yıl geliştiriyoruz.

Özet olarak Generation BSH ile amacımıza ulaşmış olduğumuzu düşünüyoruz ki bu da bizim için çok sevindirici...  

Generation BSH’ye katılan üniversiteli gençler etkinliği değerlendirdi.Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Mehmet Fazıl Aydınlı:

“Generation BSH hem çok keyifli hem de öğretici bir etkinlik oldu. Etkinliğin profesyonelliğinin bu işin sürekli olarak yapılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Baştan aşağı titizlikle düşünülmüş. İlk gün biraz daha öğreticiydi. Şirketi ve çalışanlarını tanıma fırsatı bulduk. Çalışanların hikâyelerini dinlemek, bulundukları konuma nasıl geldiklerini öğrenmek heyecan vericiydi. Yine ilk gün yaptığımız vaka analizi de çok faydalı oldu. İkinci gün ise Polonezköy’de takım oyunları ile eğlendik ve büyük keyif aldık.

Etkinlikten çok memnun kaldım. Öncesinde BSH hakkında bir bilgim yoktu. Üniversitemizde yapılan mülakat etkinliğinde BSH’den ve Generation BSH’den haberdar oldum. Şimdi BSH’de staj yapıyorum ve işin içine girdikçe arkada ne kadar büyük bir organizasyon ve müthiş profesyonel bir yapı olduğunu görüyorum. Global projelerde çalışmak da çok şey öğretiyor. Normal bir stajyer gibi değil bir çalışan gibi sorumluluklarımız var.

Özetle burada olmaktan çok mutluyum ve etkinlik yine olsa yine katılmayı düşünürüm.”

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Doğa Can Yılmaz: 

“Çok keyifli bir etkinlikti. Katılmadan önce sıkıcı olacağını, daha önceden aşina olduğumuz kariyer etkinlikleri gibi olacağını düşünüyordum
ama gerçekten çok keyifliydi ve güzel düşünülmüştü.

En çok panelden etkilendim. Diğer katılımcı arkadaşlarla konuştuğumda onların da bundan çok keyif aldıklarını gördüm. Aslında ben markalarını biliyor olsam da BSH’yi bilmiyordum. Diğer arkadaşların da çoğu benim gibiydi. Etkinlik bu açıdan da çok faydalı oldu. BSH’yi tanıdık ve bu tanıtım çok başarılıydı…

Ben de şu anda BSH’de staj sürecindeyim ve BSH’nin ne kadar büyük, global bir şirket olduğunu görüyorum. Şu an yaptığımız bir projede Almanya ile beraber çalışıyoruz ve çok yetkin insanlarla birlikteyiz. Bu çok motive edici ve bize çok önemli değerler katıyor.”

Süreçler ve Organizasyon Sorumlusu Dilan Aytaç 

BSH ailesi ile 2015 yılında Generation BSH etkinliği sayesinde tanıştım.  Önce FRFI2 Soğutucu fabrikasında proje öğrencisiyken daha sonra Süreçler & Organizasyon departmanında Organizasyon ve Süreç sorumlusu olarak yaklaşık üç yıldır bu ailenin bir parçası olarak çalışıyorum ve Generation BSH’a çok şey borçluyum.

İnsan kaynaklarından arkadaşlarım eski bir Generation’lu olarak “bu yıl yapılan Generation BSH etkinliğimize katılır mısın?” dediklerinde seve seve kabul ettim.  Panelimizde farklı üniversitelerden ve bölümlerden gelen arkadaşlarımızın sorularını yanıtlarken ve tecrübelerimi paylaşırken bir kez daha fark ettim ki Generationlu olmak bir ayrıcalık... 

Generation BSH ile kurumsal hayattaki takım ruhunu ilk kez deneyimlemiştim ve yıllardır her gün artan bir öğrenme sürecinin içerisindeyim.

Üniversiteli arkadaşlarım “bu 2 günlük etkinlik için bize tavsiyeleriniz nelerdir?” diye sorduklarında onlara en önemli tavsiyem;

- İki günün tadını çıkarın!

oldu çünkü hayatta her anın tadını çıkarmak gerektiğini ve verim alabilmek için ana odaklanmak gerektiğini düşünüyorum. Generation BSH 2015 de benim için hala her saniyesini hatırladığım ve geçmişe gittiğimde aynı heyecanı yaşatan bir etkinlik olduğundan en değerli anılarım arasında yerini almıştır.

Işılay Ece Dalfidan
Yetenek Yönetimi & Akademi Sorumlusu