BSH’ye katıldığımda çok gençtim. Daha üniversitedeydim. BSH ailesine Generation BSH staj programı ile adım atmıştım. Hatta o zamanlarda da bir blog yazısı yazmıştım. Buradan okuyabilirsiniz. :) Üzerinden hayli dinamik, heyecanlı bir beş yıl geçti.

Yukarıdaki fotoğrafta BSH’deki ilk günümü görmektesiniz. :)

Generation BSH kamp çalışmasında takım oyunu oynarken bir gün bu yazıyı yazacağımı düşünmemiştim ama “inşallah burada uzun yıllar çalışırım” diye düşünmüştüm.

Gençtim diye başlamıştım… Tabii ki hala gencim. :) Hem yaş hem ruh olarak… Ve hala blog yazıyorum… Bundan çok da keyif alıyorum. Umarım sizler de okurken öyle hissediyorsunuzdur…

Çalıştığınız veya gün içinde iletişim içinde olduğunuz arkadaşlarınız, kullandığınız teknolojik aletler, üzerinizdeki kıyafetler, beden diliniz, karşınızdakilerin tutum ve davranışları vb. gibi birçok faktör sizi dinamik, genç ya da tam tersi hissettirebilir. Bunlar, tarih boyunca algıda seçicilik ve beyinsel yönetim konularıyla önümüze çıkan ve motivasyonumuzu arttıran ya da düşüren durumlardır.

Eğer kendimizi yıllar geçtikçe hala genç hissediyorsak, bu öncelikle her birimizin kendimize, özümüze verdiğimiz önemden kaynaklanır, ancak bizi çevreleyen ailenin, arkadaşların, işin, toplumun da etkisi, yukarıda bahsettiğim gibi yadsınamaz.

Daima kendini ve çevresini geliştiren, yaşanılan olumsuzluklardan ders çıkarıp her zaman ortak hedefler için vazgeçmeden çabalayanların enerjisi, gençlik ve dinamizmin en temel besleyicileridir.

Bu konuda ben ve takım arkadaşlarım çok şanslıyız. BSH, hem biyolojik yaşı hem de ruh yaşı genç olanlara önem veren; projeleri ile bunu söylemden pratiğe taşıyan çevik bir yapı.

Henüz bir üniversite öğrencisi iken tanıştığım BSH ve BSH’li yöneticilerim, çalışma arkadaşlarım, bana kendimi tanıma ve gösterme olanaklarını cömertçe sundular. Kendilerine minnettarım…BSH, benim için ve sanıyorum tüm arkadaşlarım için;

- Gençlerin fikirlerine önem veren,

- Onlarla gençleşen,

- Süreç yönetiminde özgürlükleri kısıtlamadan kurumsal hayatın sürdürülmesini sağlayan,

- Proaktif ve inovatif çalışan ekiplerle,

- Gençlerin her zaman içinde olmak isteyeceği bir aile…

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere verdiği önem ve gençlere armağan ettiği bir bayrama yaklaştığımız şu günlerde bu konular üzerinde daha çok düşünüyorum ve gurur duyuyorum.

Aslında BSH gibi öncü firmalar, kurumlar sadece ülkelerinin değil tüm dünyanın gelişimine katkı sağlıyorlar. Bunun bir parçası olmak, aşağıdaki gibi, Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi sertifikasını alan Çerkezköy’deki Ar-Ge Merkezimizde gerçekleştirilen projeler sayesinde her geçen gün adeta yaş aşmıyor, bir yaş daha gençleşiyoruz…

1- http://www.gelecegikodlayanlar.org/ ve https://makersoftomorrow.online/

Geleceği Kodlayanlar Projemiz kapsamındaki Makers Lab uygulamaları ile çocuklarımıza kodlama, elektronik, robotik, uygulama tasarımı ve geliştiricilik alanlarında eğitimler veriyoruz. Onlara buluşlar yapabilecekleri, sorunlara hızlı ve pratik çözümler üretebilecekleri 21. Yüzyılın temel becerilerini kazandırmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla, eğlenceli, esinlendiren, heyecanlandıran ve teşvik eden programlarla, Çerkezköy yerleşkemizde bölge okullardan gelen öğrencilerin katılımlarıyla eğitimler, atölyeler düzenliyor; öğrencilerin yaratıcı ve üretken potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine ortam ve olanak sağlıyoruz.

Şimdi uzaktan eğitim ile tüm Türkiye’deki çocuk ve gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz.

Öğretmenler ve Eğitim Kurumları kurumsal.iletisim@bshg.com mail adresi ile iletişime geçebilir. Lütfen çevrenize duyurun. 2- https://www.bsh-group.com/tr/kariyer/ogrenciler

Gençlere, tıpkı benim başladığım gibi hatta şimdi daha da gelişmiş olanaklarla, BSH gibi dev bir uluslararası şirkette kariyer başlangıcı yapma fırsatı sunuyoruz.

Gençlik enerjimizin, coşkumuzun daha da artacağı nice 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramlarında karşılaşmak dileği ile 101.yıl kutlu olsun !

Bütün ümidi gençlikte olan Atatürk’e layık olacağımıza gençler olarak söz veriyoruz, çünkü o bize demişti ki…

Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

Mustafa Kemal Atatürk

Sağlıcakla kalın.

Yüksel Emre Baran

Kuzey Anadolu Bölge/Perakende Satış Yöneticisi