Çeşitlilik, kapsayıcılık gibi kelimeleri her duyduğumda heyecanlanıyorum. Çeşitlilik; aklıma farklı din, dil, ırk, kültür, sevme şekli, gülüş, düşünce gibi birçok özelliği getiriyor ve bana bu özellikleri algılayıp analiz etme fırsatı veriyor. 

Bu nedenle de gittiğim her ülkede yeni insanlarla tanışıp onların yaşayışlarını ve yaşama bakışlarını gözlemleyip anlamaya, fikir edinmeye ve her birinden esinlenmeye gayret ediyorum. Ne şanslıyım ki parçası olduğum BSH bana bu olanağı sağlıyor ve hayatıma farklı ortamlardan, ülkelerden çok değerli iş arkadaşları katıyor. Böyle bir zenginliği deneyimlemek ve farklı tecrübelere sahip kişilerle ortak amaçlar uğruna çaba sarf etmek her birimizin yaratıcılığını, verimliliğini, yetkinliklerini ve aslında genel anlamda performansımızı artırıyor. BSH’de çeşitli koşullarda yaşamasına rağmen birbirine büyük bir sevgi ve güven duyan, farklı görüşlere değer veren kişilerle birlikte çalışabiliyor olmak mükemmel bir duygu.

Gittiğim ülke ve şehirlerde BSH’nin ofis ya da fabrikası varsa mutlaka ziyaret edip orada bir gün geçiriyorum. Her defasında çalışma motivasyonum artıyor ve farklı bakış açıları kazanıyorum. Yine bu sebeple iş harici seyahatlerimden birinde, Dubai’deki BSH ofisini ziyaret etmeye karar verdim. Daha önce yüz yüze tanışmadığımız hâlde oradaki BSH’lilerle iletişime geçtim. Beni ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler. Çok heyecanlıydım. Hem başka ülkelerdeki mesai arkadaşlarımla tanışacak hem de Dubai ’deki BSH ofisinin çalışma şeklini gözlemleyebilecektim. 
Ziyaretimin ilk anında, Dubai ekibiyle tanışma fırsatı edindim. Beni çok içten ve samimi karşılayan bu ekiple sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi hissettim. Herkes çok yoğun çalışsa da toplantı aralarında kahvelerini alıp sohbet etmek için bir araya geliyordu. O sırada tanıştığımız Nijeryalı bir iş arkadaşımın “İyi ki geldin. Artık Çerkezköy Soğutucu Fabrikası’nda bir işim olunca seni ararım. Böyle ziyaretlerle birbirimizi tanımamız ve ağımızı genişletmemiz gerçekten çok değerli.” sözleri, o esnada ikimizin de yüzüne oturan tebessüm ve hissettiğimiz dayanışma duygusu ne kadar doğru bir karar verdiğimi kanıtlıyordu.

Hindistanlı yeni iş arkadaşım ise, bizim misafirperverlik kültürümüzü aratmayan bir samimiyetle sık sık yanıma gelip bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Dubai CFO’su Serkan Ergun da yoğun takvimine rağmen bana vakit ayırdı ve kısa da olsa güzel bir sohbet etme şansı yakaladık. Hatta kendisinden bazı şaşırtıcı bilgiler dahi aldım. Bunların bazılarını sizinle de paylaşmak isterim:

- BSH Dubai’nin toplam 34 kişilik kadrosunda 14 kişi, yani neredeyse toplam çalışan sayısının yarısı, farklı milletlerden oluşuyormuş. BSH Dubai; Hindistanlı, İngiliz, İspanyol, Alman, Faslı, Suriyeli, Moldovyalı, Türk, Lübnanlı, Mısırlı, Nijeryalı, Suudi gibi onca farklı milletten insanın güler yüzle ve uyum içinde çalıştığı bir BSH örneğiymiş. 

- Duvarlarda tüm ofis çalışanlarının farklı kıyafetler giydiği toplu fotoğraflar gördüm. Fotoğrafların hikâyesini sorduğumda “Bir hafta önce Hint Bayramı vardı ve hepimiz birlikte kutladık. Kimin kültürel, dini bir bayramı ya da tatili olsa tüm ofis uyum içinde hep beraber kutluyoruz.” yanıtını aldım. Bu kutlamalardan birine denk gelebilmeyi çok isterdim. Umarım bir sonraki ziyaretimde bu kutlamaların birine katılma fırsatı yakalarım. 

Ofisten ayrılırken tekrar görüşme dilekleriyle hatıra fotoğrafları çektirdik. Ben de tüm ofisi elbette BSH Türkiye’ye davet ettim. Benim için çok anlamlı bir deneyim oldu. Başta Serkan Bey olmak üzere tüm BSH Dubai ailesine, ve tabii yeni arkadaşlarıma misafirperverlikleri ve güler yüzlerinden dolayı çok teşekkür ederim. 
Gülümsemek; dil, din, ırk, yaş, cinsiyet fark etmeksizin herkese çok yakışıyor. Bolca güldüğümüz günler dilerim.

Yeniden görüşünceye kadar hoşça ve esen kalın. 

Ayşe Mine Maldar
BSH Üretim Planlama Sorumlusu