2017’yi geride bırakıp, 2018 yılına girmeye hazırlandığımız günlerdeyiz. Pek çok insan yeni yıldan isteklerini, beklentilerini, başlamak ya da bitirmek için niyetlendiklerini heyecanla sıralamakla meşgul. Aynen bir yıl önce de olduğu gibi…

Ben ise her yılın sonuna yaklaşıldığında bir an önce yeni yıl gelsin diye heyecan yapıp, kendini o tek güne odaklayanlardan değilim.

Yılda bir kere heyecan yapmak yerine ben, her sabah uyandığımda sanki yeni bir yıla uyanmış gibi sevinmeyi, akşam da acısıyla tatlısıyla adeta bir yılı bitirmişçesine uyumayı, her bir güne yeni heyecanlarla, duygularımı temize çekmiş olarak ilerlemeyi seçenlerdenim.

Zaman göreceli bir kavram. Kimine göre göz açıp kapayıncaya kadar geçer, kimine bitmek bilmez. Onun için belli bir ana odaklı hayat zorlar insanı.

O zaman hadi gelin her durumda, her süreçte, her dönemde işe yarayacak bir liste oluşturalım. Hemen şimdi, her sabah uyandığınızda, gün içinde mutlaka kendiniz ve iletişimde olacağınız kişiler için farklı bir şey yapmaya söz verin.
- Mesela tanımadığınız birisi ile selamlaşmak,
- Çocuk parkında çocukların neşesine ortak olmak,
- Hafta sonunda ailenize güzel bir kahvaltı hazırlamak ya da
- Uyandığınızda, aklınıza geldikçe camı açarak derin derin nefesler almak gibi…

Listeyi sürekli çoğaltın ve yenileyin. Ben yapıyorum ve çok yararını görüyorum.

Yaşamınız olumlu, pozitif olayların ağır bastığı, negatifleri kolaylıkla atlatabildiğiniz harika bir serüvene dönüşsün.

365 günün her birinde huzur, sağlık ve mutluluk dolu nice güzel şeyler yaşayın.

Yeniden görüşmek dileği ile…

Yüksel Emre Baran
Kuzey Anadolu Bölge/Perakende Satış Yöneticisi