Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi İstanbul (ISCSI, www.iscsi2014.com) kapsamında, belirlenen Türkiye’nin en etkin tedarik zinciri yöneticileri 17 Eylül Çarşamba günü Suada’da düzenlenen gala gecesinde ödüllerini aldı.  

Geçen yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi İstanbul (ISCSI), bu yıl, DSV, Ortec, Slimstock (www.slimstock.com.tr), MpObject, SCM (www.supplychainmovement.com), Inther, IcronTech, Zetes, Asis ve Lojistik Derneği (LODER, www.loder.org.tr) ortaklığında gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz yıldan farklı olarak tedarik zinciri kavramına daha fazla dikkat çekmek isteyen ISCSI organizasyonu, 5 kişiden oluşan jüri tarafından Türkiye’nin en etkin tedarik zinciri yöneticilerini belirledi. 

Jüride LODER başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, LODER başkan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Dünya Gazetesi köşe yazarı Dr. Hakan Çınar, Ekonomist Dergisi yayın yönetmeni Talat Yeşiloğlu ve SCM Dergisi sahibi Martijin Lofvers yer aldı. 

Listede yer almak için; Türkiye’de görev yapmak, tedarik zinciri, lojistik ve üretim alanlarında en az 5 yıllık deneyime sahip olmak, lojistik ve tedarik zinciri alanında uygulanmış projeler gerçekleştirmek ve tedarik zinciri alanında yönetici konumunda bulunmak şartları arandı.

ISCSI 2014, 18 Eylül Perşembe günü gerçekleşen 2020’ye geçiş konulu zirve ile son buldu. Her biri konusunda uzman üst düzey konuşmacıların olduğu zirvede gelecekteki tedarik zinciri eğilimlerinden bahsedilirken tedarik zinciri yönetiminde işbirliği kavramına da sıklıkla vurgu yapıldı.

Türkiye’nin En Etkin Tedarik Zinciri Profesyonellerinden biri olarak ödüllendirilmek…



Evet, son dönemin heyecan verici gelişmelerinden biriydi benim için; Türkiye’nin En Etkin Tedarik Zinciri Profesyonellerinden biri olarak ödüllendirilmek. Bunun için  yaptığınız projeler, başarılı uygulamalar, liderlik, işbirliği, sektöre yön veren organizasyonlarda ön planda yer almanız mutlaka bir etken. 

Bununla birlikte tereddütsüz söyleyebilirim ki, bulunduğunuz geminin büyüklüğü de sizin açtığınız yelkenin gücünü artırıyor. BSH Ev Aletleri gibi büyük bir gemide yer almak bu başarının temelini teşkil ediyor. 

Kurumsal açıdan uygun bir atmosferde, çalışmalarınız daha da hızlı etkinleşiyor. Bulunduğunuz zemin; okuduklarınızın, hayal ettiklerinizin hayata geçirilmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda yaptıklarınızın takip eden jenerasyon için arşivleşebilmesi en büyük motivasyon kaynaklarınızdan biri oluyor. 

Parçası olduğum ekibe çok teşekkür etmek istiyorum. Hepsine ayrı ayrı. Artık şirketler ancak ve ancak güçlü takımlarıyla rekabet edebiliyor. Kuşkusuz ben de bulunduğum ortamı daha fazla geliştirmek için elimden geleni yapıyorum.

Bireysel yetkinliklerin önemini kimse yadsıyamaz. Ancak günümüz çağdaş yönetim anlayışında başarıyı kesinlikle ekiplerin ne kadar çevik ve yaratıcı olduğu belirliyor. Şirket performansı doğrudan çalışan motivasyonu ile doğru orantılı gerçekleşiyor. 



Son olarak bu ödülün bana ve ekibime daha fazla sorumluluk yüklediğinin bilinci içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Bundan böyle hep daha da iyinin, yeninin ve farklının peşinde olmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için de daha fazla düşünmek, araştırmak, örnek olmak ve bunları sürekli kılabilmek zorundayız . Müthiş bir motivasyon duyuyoruz. Ödülün arttırdığı sorumluluk sonrası düşündüklerimiz bundan sonraki yol haritamızın temel taşlarını oluşturacak…

Okuyarak zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yeni başarılarda, güzel günlerde buluşmak üzere sevgi, saygılar sunarım.


Arif Özgür SEZER