13 Mayıs’ta 33. yaşıma daha önceden bulunmadığım bir ülkede girmenin heyecanını yaşıyorum. Siz bu satırları okurken ben çoktan gidip gelmiş olurum:)
.

Hayattaki en büyük motivasyon kaynaklarımdan birisi farklı insanlar, kültürler tanımak. Ben de bu doğrultuda 30 yaşıma girerken 35 yaşıma kadar her doğum günümde yeni bir ülkede bulunma hedefi koymuştum. 30’dan 33’e kadar sırasıyla, Macaristan, Belçika, Japonya ve son olarak Ukrayna’ya gittim.

Yazın daha önceden gitmediğim ülkeler arasına Norveç ve İzlandayı’da ekleyerek 33 yaşımda 33 ülkeyi ziyaretimi tamamlayacağım.

Sayılarla biraz fazla boğulduğumun farkındayım. Hayatın şifresini bu sayılarla anlatacak değilim:) Anlatmak istediğim, en başta da belirttiğim üzere farklı insanlarla tanışmak, farklı kültürler deneyimlemek. Bunu sosyal hayatımda olabildiğince yaşamaya çalışırken BSH’nin de bu farklılığı sağlamama yardımcı olması benim için çok memnuniyet verici tabii. 

Seyahatlerden önce masamdan başlamalıyım…

Bundan birkaç hafta önce BSH Türkiye’nin resmi sosyal medya hesaplarından aşina olabileceğiniz üzere aynı yoncada 4 farklı ülkede doğmuş insanları barındırıyoruz. (Linkedin bağlantısı burada.)

Bir masada 4 farklı kültür, böceklerin arasında bir çiçek:), farklı bakış açıları, ara sıra verilen sıradışı tepkiler, sizi sürekli canlı tutan dinamik, harika bir ekip...

Sosyal hayatında farklı kültürlerle içli dışlı olmayı amaç edinmiş birisi için daha iyi çalışma ortamı nasıl olabilir ki? Bu arada doğrudan bir Alman yöneticiyle çalışmak da bana çok farklı deneyim kazandırıyor.

Çalışma ortamının yanı sıra kimi zaman yapılan iş seyahatleri de farklı kültürlerle doğrudan kendi sahalarında kaynaşmamızı sağlıyor. Şu ana kadar Almanya, Rusya ve Hindistan’a iş seyahetleri gerçekleştirdim ki daha fazlasını yapan pek çok iş arkadaşım var.

Her ne kadar karşımda bir Hintli arkadaşla çalışıyor olsamda doğrudan Hindistan’a gidip oradaki ofiste onlarla doğrudan çalışmak çok farklı bir deneyimdi.

Yeni yaşımı ve inşallah uzun ve sağlıklı geçecek bir ömrü yaşayacak olmanın mutluluğu yaz tatili sonrası arkadaşlarıyla buluşacak olan bir ilkokul çocuğununki gibi beni sarmalamış durumda. Gerek kişisel olarak gerekse BSH ile beraber çıkacağım tüm seyahatelerde yeni insanlar ve kültürlerle tanışacak olmanın heyecanını da şimdiden içimde yaşıyorum.

Hepinize sağlık, mutluluk, inovasyon ve keyifli gezilerle dolu bir yaz dilerim.

Mustafa Onay 
BSH
Ürün Mimarisi Uzmanı