Merhaba Dostlar,

Son iki yazımda sizleri bir hayli bunalttım biliyorum, ama mutluluklar paylaşılınca çoğaldığı gibi üzüntülerde paylaştıkça azalıyor biliyorsunuz.

Bana dert ortağı oldunuz ve en azından bu nedenle son gelişmeleri bilmeniz hakkınız! Sınavı çok şükür atlattık, inanın bana bir hafta maaile üzerimizden kamyon geçmiş gibi hisettik.

İnanılmaz ve tarif edilemez bir rahatlama, sadece ve sadece yaşayan bilirJ.

Şimdi lise 1 ya da hazırlık sınıflarındaki öğrencilerin neden oktan fırlamış yay gibi olduklarını daha iyi anlayabiliyorum aslında, bir önceki yılın gerginliğinin acısını çıkarıyorlar haliyle.  Ve evet, esasında her zamanki gibi büyütmüşüz, sonuç hiç de fena değil!

Tüm bu süreçten çıkardığım sonuçlar: Hayat insana sınavlarla ders veriyor, ama biz ders almıyor ve her seferinde, her birimiz ayrı ayrı tufaya düşüyoruz!

Yapacak bir şey yok, kim ne derse desin hayatın her alanında olduğu gibi bu alanında da herkes kendi tecrübesini yaşayacak. Bugün baktığım yerden değerlendirdiğimde esasında aldığım tüm stres yönetimi eğitimlerinin bir şekilde çöp olduğunu görüyorum neticede.

Kabahat onlarda mı? Hayır, ben sadece aldığım dersi hayatımda uygulayamamışım. Çünkü ne olursa olsun insan doğasına karşı gelemiyor ve “sokma akıl” çok işe yaramıyor!

Çok basmakalıp bir söz gibi gelecek, ama hayatta sağlıktan önemlisi ve değerlisi yok. Aşırı stresin acısı insanoğlunun her bir hücresinden çıkıyor.

Oysa çözümsüz olan – gene beylik bir söz kullanacağım – ölüm! Eninde sonunda bir sınav ve daha niceleri olacak. Hepsi geçecek, bitecek. Abartmanın ve dünyanın merkezine oturtmanın ve hayatı pas geçmenin bir anlamı yok! Kaybedilen günlere ve bozulan ilişkilere yazık!

“Aç mezarı var mı?” diye sorardı rahmetli babaannem. Evet, yok. Bu mantıktan hareketle lise sınavında başarısız oldu diye, okumamış kaç çocuk var bilmiyorum. Bence yoktur.

Çünkü hayat mutlaka alternatiflerini üretir.
Belki de lise sınavında çok başarısız olan birçok çocuk, bugün hiç ummadığımız pozisyonlardadır, bilemeyiz.

Ama her kriz bir fırsattır sözünün gücüne inanırım ben! Gerek birbirini daha fazla dinlemek ve anlamak gerekse birlikte en iyi sonuca götürecek bir orta yol bulmak için!
Totalde esas olan insan ve onun mutluluğuysa eğer, o zaman olayın merkezinde olan insana kendi kararlarını alma ve yaşama özgürlüğü tanıyacağız mecburen.

Zaten stres altında olan birine bir de dış ya da iç mihraklar nedeniyle sırf anne-babası olduğumuz için baskı uyguladığımızda sadece ilgilinin patlamasına ve ayarlarının bozulmasına neden oluyoruz, ama çözüm getirmiyoruz veya rahatlatmıyoruz.

Bunları neden anlatıyorum. Bu satırları iş hayatına uyarladığınızda da öğrenilecek çok şey var. Aslında her durum birbiri ile paralellik arz ediyor.

Belki inşallah özelinizde ihtiyaç duymayacak olmasanız bile iş hayatınız için bu satırlardan çıkaracaklarınız ve kullanacaklarınız olur diye umuyorum da ondan.

Sonuçta bir anne olarak mükemmel olayım, en iyisini ben yapayım derken yapamıyorsunuz işte. Çünkü hayatta her şeyi kontrol etme, kendi çocuğunuz bile olsa ona onun için en iyisi olduğuna inandığınız doğrularınızı yaşattıramıyorsunuz işte.

Annelik demişken Anneler Günü’ne ramak kaldı. Anneler Günü’nün özel markası olarak bu sene sosyal medyadaki belirsizlikler nedeniyle sessiz kalmayı tercih ettik. Gelecek sefer daha iyi gelebilmek için bir es vermek gerektiğini düşündük.

Ama sağolsunlar her taraftan nerede Profilo’nun bu Anneler Günü çalışması nidalarını duyuyoruz. Geçen gün elime bir makale geçti, acayip keyif aldım. Anenler Günü ile akılda kalan 17 işin 5’i Profilo’muza ait: http://onedio.com/haber/anneler-gunu-reklamlari-298045

İşin mutfağındaki kişilerden biri olarak inanılmaz keyif aldım ve markam adına bir kez daha gurur duydum. Hayatta esas olan unutulmaz işler üretmek derler ya doğruymuş, baksanıza 4 yıl önce ürettiğimiz işin halen daha ekmeğini yiyoruz.

Bugün bile popüleritesini ve anlaşılabilirliği koruyan bu işlerimizi bu vesile ile sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyor ve aramızdaki tüm annelerin veya potansiyel annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.

Değerli beyler ve tüm çocuklar, sizleri de bu Pazar etrafınızdaki anneleri mutlu etmeye devam ediyorum.





Benimle online kalmaya devam edin,

Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu
Head of Regional Brand Management Bosch