BSH olarak muhteşem bir 2016 yıl kapanışı ve geçmiş yıllara nazaran oldukça hızlı bir 2017 başlangıcı yaşadık. O kadar çok konu birikti ki nereden başlayacağıma, önce hangi güzel haberleri sizinle paylaşacağıma karar vermekte zorlandım.

Yaz epeyce geç de olsa galiba, nihayet geldi. Ve ben de bahar, yaz aylarını dikkate alarak kararımı verdim. Özellikle bu mevsimde kafanıza takılan önemli bir soruyu yanıtlamanıza yardımcı olacağım…

Ne iş yaptığımı bilen, beni tanıyan arkadaşlarımdan, yakınlarımdan en sık “Sen bilirsin; Hangi süpürgeyi alayım?” sorusu gelir. Tümünü telefonda veya yüz yüze anlatarak yanıtlamaya çalışırım. Ve eminim aranızda da kafasından aynı sorular geçenler var. İşte bu yazı onlar için.

BSH Kurumsal Blog’da bana ayrılan köşemde bu kez, “en iyi süpürge hangisi, en iyi süpürgeyi nasıl seçerim, hangi marka, hangi modeli almalıyım?” sorularınızı yanıtlamaya daha doğrusu seçimi artık kendi başınıza rahatlıkla nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağım.

Gözünüz korkmasın! Böylesine didaktik bir konuyu paragraflarca sıkıcı bir metin halinde aktarmayacağım. Konuyu oldukça net bir şekilde ifade etmeye çalışacak, infografikler ile görselleştirmenin kolaylaştırıcılığından yararlanarak açıklayacağım. Ve iddia ediyorum elektrikli süpürge seçimi konusunda uzman, hatta yakınlarınıza bilirkişi olacaksınız :)

Haydi başlayalım.







AB EE uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, http://ab.immib.org.tr/AB-Mevzuati-ve-Politikalari/Enerji-Etiketlemesi linkini inceleyebilirsiniz. 

İnfografiğin son kısmında da belirttiğim gibi AB EE uygulması sonucu enerji tüketimi ciddi anlamda düşürülen elektrikli süpürgelerde, iyi bir temizleme performansı yakalamak çok daha zor hale geldi. Bu sebeple üreticiler enerji etiketli süpürgelerde performans kayıplarını önleyebilmek için inovatif çözümlerle, yeni teknolojiler geliştirmek durumunda kaldılar.

Bu geliştirmeleri, elektrikli süpürge üretiminde 111. Yılını (kendi başına ayrı bir yazı konusu aslında) kutlama gururuna sahip, ev tipi elektrikli süpürge üretim lideri markamızı da çatısı altında bulunduran BSH Ev Aletleri olarak kendi tarafımızda yapılan inovatif çözüm örnekleriyle anlatabilirim;

- Değerli markalarımız Bosch, Siemens ve Profilo’nun elektrikli süpürgelerinde kendi Ar-Ge ekibimiz tarafından tasarlanan, yeni nesil enerji verimli motorlar kullanılmaya başlandı.

- İlaveten filtrelerinden toz torbalarına, sensör sistemlerinden sessizlik unsurlarına, süpürge başlıklarından izolasyon malzemelerine varana kadar elektrikli süpürgelerin her ayrıntısı için yeni çalışmalar ve geliştirmeler yapıldı.

- Bu sayede EE'de yer alan tüm kriterlerde A sınıfı (4AAAA) süpürgeler, pazarın en sessiz süpürgeleri, sevimli dostları olanlara özel süpürgeler, Ginkgo Biloba özlü filtre içeren süpürge… gibi kategori liderleri de markalarımızın ürün gamında yer aldı.

Etiketlerini incelediğinizde, eminim Bosch, Siemens veya Profilo markalarımızın süpürgelerinden biri mutlaka tüm isteklerinizi, ihtiyaçlarınızı karşılayacak.

Yine de aklınıza bir şeyler takılırsa bizlere web sitelerimizden, sosyal medyadan, çağrı merkezlerimizden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Lütfen bize ulaşmaktan çekinmeyin :)

Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle, gönülden sevgi, selamlar.

Nuray Kalafat
Bosch – Siemens – Profilo KEA (Küçük Ev Aletleri)
Marka Pazarlama Alan Yöneticisi