Ve halen 150 kişinin görev yaptığı merkezimizde çalışan sayısını 2 yıl içinde %10 arttırmayı hedefliyoruz.

Bu nedenle özellikle genç yeteneklerin peşindeyiz! 

Bildiğiniz gibi Almanya merkezli BSH Grubu, ev aletleri alanında faaliyet gösteriyor. Bu gruba bağlı ve benim de İK Direktörü olduğum BSH Türkiye'nin ise önemli bir başka misyonu daha var. O da 87 ülkeyi içinde barındıran T-MEA-CIS (Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Beyaz Rusya, Rusya ve Ukrayna) bölgesinin IT (bilişim teknolojisi) merkezi konumunda olması ve bölgenin gelişmekte olan ülkeler statüleri nedeniyle giderek artan IT çalışanlarına olan ihtiyacın karşılanması. 

Bu nedenle BSH Türkiye'nin planları arasında, öncelikle merkezimizdeki yani Türkiye’deki IT çalışan sayısını iki yıl içinde yüzde 10 arttırmak yer alıyor. IT’nin tüm dünyada giderek önem kazanması, BSH Grubunun da birbirleriyle bağlantı kurabilen ev ürünlerinin yer aldığı dijital pazara adım atması gibi faktörler bunda büyük etken.

Türkiye'nin IT merkezinde istihdam edeceğimiz pozisyonlar arasında; 

- IT mimarları bulunuyor. Bu kişiler, şirketin TT alanındaki gelecek planlarını tasarlıyor. 

- Bunun yanında, şirketin faaliyet alanlarını IT alanında yorumlayan proje müdürleri, yazılımcılar, uygulama geliştiricileri ve güvenlik uzmanları da alınması da söz konusu. 

BSH’nin IT merkezine genç yetenekleri katmayı çok önemsiyoruz. Hali hazırda farklı üniversitelerle yaptığımız programlar dâhilinde söz konusu üniversitelerden stajyerler alıyoruz. Bu stajyerlerden bazıları üniversite bittikten sonra kariyerlerine BSH Türkiye'de başlayıp kendilerini geliştirebiliyorlar. 

Dünyada özellikle IT ve Ar-Ge alanında şirketler arasında bir 'yetenek savaşı' var. 

Kalifiye IT çalışanlarının azlığı dünyanın her yerinde büyük sorun. BSH Türkiye'de ise oldukça iyi eğitim almış yetenekli kişilerle çalışıyoruz ve henüz doğru kişileri ararken pek zorlanmıyoruz. Ancak sektördeki yakınmaları çokça duyuyoruz. 

Tek zorlandığımız alan kadın IT’ci ve Ar-Ge’ci bulmakta oluyor…


IT alanında çalışan kadın sayımız 30 yıl öncesine göre çok daha yüksek olmasına rağmen  yine de kadın IT çalışanı bulmakta zorlanıyoruz. 

Bu fırsattan istifade IT alanında eğitim almış tüm genç potansiyellere, özellikle de “kadın” IT’cilere, Ar-Ge mühendislerine açık davet, çağrı yapmak istiyorum; 

Lütfen BSH’ye müracaat edin. Rekor büyümelere imza atan, dünyanın ikinci en büyük beyaz eşya üreticisinde, 87 ülkenin IT Merkezi’nde çalışmanın önünüze sereceği fırsatları yakalayın…”

Şans, hazır olduğunuzda karşınıza çıkan fırsattır gençler. Umarım bu çağrımı okursunuz, ve dilerim şanslı olmaya hazırsınız…

Bu arada Ar-Ge mikro sitemize de göz atmanızı, hatta oradan direkt başvurmanızı öneririm.