İyisiyle, kötüsüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz… Şimdi geçmiş yılın muhasebesini yapmanın ve gelecek yıla dair hedefleri belirlemenin tam zamanı!.. 

Her şeyden önce bu yıl en çok düşündüğüm, öğrendiğim şey, geride bıraktıklarım için üzülmemeyi başardıkça daha mutlu ve sıhhatli bir insana dönüşmem oldu. Zaman içinde geçmişte kötü diye algıladığım pek çok şeyin aslında beni geliştirdiğini, büyüttüğünü fark ettikçe bu inancım iyice pekişti. 

Bu ifadeyi İlk duyduğumda “olur mu hiç öyle şey!” dediğimi hatırlıyorum. Ancak yıllar geçtikçe olumsuz şeylere bile “iyi ki öyle olmuş!” dediklerim arttıkça rahatladığımı, olgunlaştığımı hissettim.

Her yaşımı, her yaşadığımı sevmek konusunda daha mahir, daha uyumlu, daha akışkan bir insana dönüştüm. Birçok şey için sonradan, tam tersine “iyi ki öyle yaşamışım” dedikçe “her şeyin içinde birlikte duran iyiyi de kötüyü de” daha çabuk fark etmeye başladım. Kabullenme ve hayatı doya doya iyisi ile kötüsü ile her anından mutluluk duyarak algılama becerim gelişti... 

William Shakespeare’in de dediği gibi esasında “İyi ya da kötü bir şey yoktur, düşüncelerimizle iyi veya kötüyü kendimiz yaratırız.”. 

Bu bakış açısı ile donanalım

Bardağın dolu tarafını görmeyi ve her şeyi iyiye yormayı tercih eden biri olarak moda deyimle “evrene pozitif mesajlar göndermeyi” ya da “pozitif çağrışımlar yaratmayı” seviyorum, bunun çok yararını görüyorum ve bu konuyu 2014’ü değerlendirmemin, 2015 amaçlarının en başına alıyorum. 

Çünkü istiyorum ki hepimiz bir an önce bu bakış açısı ile donanalım. Ne kötü dediğimize çok üzülüp, duralım, ne de iyi dediğimize çok sevinip, coşalım. Bilelim ki her ikisi de geçici. Her kötülük içinde iyilikler, her iyilik de içinde kötülükler barındırıyor. İyilikle kötülük zaman içinde birbirine dönüşüyor, iç içe geçiyor, bütünleşiyor… 

Onun için her koşulda yaşamın akmasını, sürdürülebilirliği sağlayacak, en uygun olanı yakalamaya çalışalım… 

2015’te daha dingin ve huzurlu yaşamanın sırrına erelim ve aşağıdaki ünlü Ying-Yang diyagramını her zaman görebileceğimiz bir yerlere asalım. 
Biten yıldan aklımda kalanlar, beni en çok etkileyenler…

Kızımın girmesini çok istediğimiz Haydarpaşa Anadolu Lisesi’ni kazanması. 
Düzenli spora başlamam ve 
Profilo ile yine birçok başarılı işe imza atıp pazar payımızı arttırmamız. 

Kötü diyebileceğim ise hiçbir şey aklıma gelmiyor… Bazı şeyler hatırlayacak gibi olsam da “yaşandı – bitti!” diye bakıp, ileride nasıl olsa “iyi ki öyle olmuş diyeceğimi” biliyorum:) 

Bunun dışında kalan tek şey, yoklukları giderilmeyecek kayıplarım. Onlar tabii ki daima yaşattıkları güzel anılarla kalbimde saklı kalacaklar ve yeri geldiğinde hep anılacaklar… Hepsinin ruhu şad olsun!

İyi başla, iyi ilerle, iyi bitir…

“İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir” demiş Andre Gide. Bence de kesinlikle öyle…

Her yıl olduğu gibi 2015’e de güzel başlamak arzusundayım. Bunun için kendime özgü ritüellerimi yapmaya şimdiden başladım. İnşallah başladığı gibi de iyi bitireceğimden eminim. Kuşkusuz olumsuzluklar, elde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan tatsızlıklar da olacak. Ancak yukarıda yazdığım gibi ben daima bileceğim ki o aslında iyi bir şeye dönüşecek, beni daha olgun daha dingin, daha huzurlu kılacak. 

Yeni yıl için son 5 yılda hep yaptığım gibi kendime kişisel ve profesyonel alanda hedefler koyacağım. İkisi için de üç yeni hedefim olacak. İnşallah hepsini, ama mutlaka yarıdan çoğunu gerçekleştireceğime inanıyorum. Çünkü geçmişte hep böyle oldu…

Size de bunu yapmayı hararetle öneriyorum…


Her 31 Aralık’ta yapacağınız ufak bir hayat muhasebesi ve yeni yıl için hedeflenme teşebbüsü sizi çok güçlendirecek, odaklanmanızı sağlayacak, eminim…  

Bu vesile ile her birinize beni ve BSH Kurumsal Bloğumuzu takip edip okuduğunuz, güzel mesajlarınız, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yeni yılda daha çok iletişim halinde olalım, daha çok paylaşalım isterim. Lütfen bana yazın. Buraya konuk olun… Birlikte çoğalalım, büyüyelim. 

Hedeflerinizin gerçekleştiği, eskisinden daha mutlu ve daha sağlıklı olacağınız bir 2015 diliyorum. Yeni yılın bereketi her açıdan üzerinizde olsun…

Benimle online kalmaya devam edin, En içten sevgilerimle, iyi seneler:)

Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu
Head of Regional Brand Management Bosch