Geçen sene bugünlerde Polonya’da yaşadığım şaşkınlıkları, dili anlamakta çektiğim zorluğu, kısacası “sudan çıkmış balık” durumunu departmanımıza üç aylığına gelen Siya’da aynen gözlemleyebiliyorum.
 
Çinli MT’miz Siya hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum size:

Siya Hua, Uluslararası İktisat ve Ticaret alanında Çin’de lisans ve Almanya’da yüksek lisansını tamamladıktan sonra Çin’deki en büyük fabrikalarımızdan biri olan Nanjing’de Çamaşır Makinesi Fabrikası’nın Fabrika Controller’ı olarak çalışmaya başlamış.

İki sene çalıştıktan sonra müdürünün önerisiyle BSH’nın merkezinde deneyim kazanmak, çevre edinmek ve Almancasını geliştirmek amacıyla türlü mülakatlar sonunda MT programına katılmaya hak kazanmış.

Temmuz 2012’den bu yana Münih’te Merkez Controlling, Çamaşır ve Kurutucu Divizyonu’nda görev aldıktan sonra yolu Çerkezköy’e düşmüş. 

Siya’nın departmanımızdaki başlıca görevleri; Çerkezköy Çamaşır Makinesi Fabrikası’nın ürün maliyeti takibi, malzeme fiyat değişikliği ve diğer önemli Controlling göstergelerinin (key figures) analizleri…

Siya departmana geldiği ilk günden beri güler yüzüyle ve sıcakkanlılığıyla herkesin sevgisini ve ilgisini kazandı.  Hepimiz onun bölümle ilgili sorularına cevap vermeye çalışıyor, ona Çerkezköy BSH’ı, İstanbul’u ve Türkleri en iyi şekilde tanıtmak için seferber oluyoruz; tıpkı Polonyalı iş arkadaşlarımın benimle ilgilendiği gibi.

Gelecek sene 10 Ocak’ta Siya’ya gelecek e-maili şimdiden görür gibiyim: “Geçen sene bugün senin ilk iş günündü! Seni özlüyoruz, Siya. Nanjing’e sevgiler!”

Special thanks to Siya & Burak for this great video!

Tuba Soysal
BSH Hausgeräte GmbH Corporate Brand Regional, Tactical and OEM Brands Category Management