Ev aletleri pazarında 2015’te rekor büyüme ile dünya ikinciliğine yükselen, 4.5 milyona varan okuma sayısına sahip blog’u olan bir şirkette çalışmak ve blogger olmak benim için bulunmaz bir nimet değildir de nedir?

Şöyle bir düşünün,
serviste geçirilen süre ve aralar dahil çalışma günlerinizde en az 12-13 saat bir firma için harcıyorsunuz. Gününüze servis şoförüne günaydın diyerek başlıyor, yoğun ve bir o kadar da eğlenceli bir iş gününden sonra yine servise binerek mesai denen süreci tamamlıyorsunuz. Bu arada dipnot; servis şoförünün doğum gününü de tüm iş arkadaşlarınızla beraber kutluyorsunuz :)

Gün boyunca yaptığınız tüm uğraşılar, toplantılar, koşuşturmalar sene sonunda dünyada, pazarınızda ikinci sıraya yükseldiğiniz haberini de beraberinde getiriyor ve bunda kendinizin de bir payı olduğunu hissediyorsunuz.

Ekip arkadaşlarınızın dinamikliği, heyecanı, bununla beraber tecrübeleri, yeni gelen arkadaşların sanki kırk yıldır aynı ekiple çalışıyor gibi çok hızlı biçimde takımın bir parçası haline gelmesi; bu hızlı büyümenin ve atmosferin yalnızca ufak bir parçası. 

Tabi ki ufak olarak görülebilen bu parça, diğer ekiplerle beraber bir sinerji oluşturunca ortaya çıkan hızlı büyüme hiç de şaşırtıcı değil. Daha önceden de bahsettiğim gibi eğer siz de bunda bir payınızı olduğunu hissedebiliyorsanız benim gibi, çalışırken geçirdiğiniz süre ortaya çıkan somut verileri gördükçe daha da sevindirici oluyor.

Eve geldikten sonra uykuya kadar olan dönemde ki burada yaklaşık 3-4 saatten bahsediyoruz, sık sık kişisel blog’um için yazı yazıp, arkadaşlarımla paylaşırım. Onlardan geri bildirimler almak, beğendikleri veya eleştirisel yaklaştıkları kısımları dinlemek benim için oldukça keyiflidir. Yani yazmak aslında benim bundan önce de sosyal hayatımın önemli bir parçasını oluşturuyordu. Şimdi bunu BSH Blog’da yapmak ayrı bir heyecan olarak yaşamıma eklendi…

Birisinin günün 24 saat olduğunu söylemesi gerekli sanırım artık. Günün çoğunu, 2015 yılında ev aletleri pazarında dünya ikincisi olan bir şirkette geçiren ve bunun haricinde uyumadığı sürenin büyük bir kısmını blog yazmaya adayan birisi için, şirketin kurumsal blog sayfasında yazar olmak, bulunmaz Hint kumaşının ta kendisidir.

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle… 

Mustafa Onay
PACT Coordinator