Çocukken gazetelerin bulmaca sayfalarındaki “iki resim arasındaki 7 farkı bulun” kısmını heyecan içerisinde tamamlardım. Bu sefer benzerlik aradım ve…Çocukken gazetelerin bulmaca sayfalarındaki “iki resim arasındaki 7 farkı bulun” kısmını heyecan içerisinde tamamlardım.

Hatta bazen bu tarz bulmacaları biz de elimizden geldiği kadar yapmaya çalışırdık. (O zamanlar teknolojinin ne kadar imkân verdiğini düşünün :) )

Şimdi benden sizlere farklı bir soru; Yukarıdaki iki fotoğraf arasındaki 7 benzerliği bulabilir misiniz? Yalnız şöyle bir nüans var, bu sefer bulmacayı hazırlayan da 7 tane benzerlik bulamadı :)

Yıllardır evlerine misafir olduğumuz müşterilerimizin kapısını bu sefer “Buzdolabında ne olduğunu telefondan göreyim”, bir diğer adıyla “Son dilimi kimselere kaptırmam” teknolojisi ile misafir oluyoruz. Teknolojinin detaylarına buradan erişebilmeniz mümkün;

Bu teknoloji ile beraber artık şunları yapabilirsiniz:

- Dilediğiniz yerden, akıllı telefonunuzdaki Home Connect uygulaması vasıtasıyla buzdolabınızın içerisindekilere göz atabilirsiniz.

- Gıda tanıma teknolojisi soğutucu bölmesindeki 60’a yakın gıdayı tanıyabilir, sizlere taze saklama önerileri, gıdaların besin değerleri gibi bilgiler sağlar.

- Home Connect ile soğutucu ve dondurucu bölmesindeki sıcaklık ayarlarını uzaktan gerçekleştirebilirsiniz.

- Uzaktan tespit özelliği ile herhangi bir sorun veya arıza durumunda teknisyenlerimiz cihazınıza uzaktan bağlanarak sizlere çözümler sunabilir.

Home Connect Kameralı Buzdolabı ile odağında müşteri olan yaklaşımlarımızla dijitalleşen dünyanın en önemli gereksinimlerinden birisi olan “Connectivity / Bağlanabilirlik”’i müşterilerimizin hayatına bir adım daha yerleştirmiş olduk.

Bununla beraber kişisel olarak son yıllarda gördüğüm en keyifli reklamlardan bir tanesi ile de ürün müşterilerimizin beğenisine 2018 yılı içerisinde sunduk;

Buzdolabınızın kapısını kişiselleştirmek mi? O da nedir?

Bu sefer bulmaca değil, zihninize bir kurt düşürmek istiyorum. “Buzdolabınızı değiştirmeden buzdolabınızı değiştirebilirsiniz!” desem, ne düşünürsünüz? Çok mu karmaşık oldu :)

Vario Style” serisi ile beraber buzdolabınızı kapısını kişiselleştirebilir, modunuz, yeni mutfağınız tasarımı gibi faktörlerle renklendirebilirsiniz. Ne demek mi istiyorum?

Şu videoyu izlemenizde fayda var.Bir mühendis olarak insanın günlük hayatına dokunabilmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak, bunun bir parçası olabilmek bana ne kadar mutluluk veriyor tahmin edemezsiniz…

2018 çok harektli bir o kadar da verimli geçti. 2019’un daha da güzel geçeceğine inanıyorum. Her ne kadar hayatta iniş çıkışlar olsa da önemli olan belirli bir mutluluk seviyesinin üzerinde kalmak. (Geçen yıl yazdığım mutluluk haritasını tekrar okumanızda yarar var)

Hepinize sağlık, mutluluk, inovasyon dolu bir yıl dilerim.

Mustafa Onay 
BSH Soğutucu Geliştirme Merkezinde PACT Koordinatörü