2017 de artık eski bir yıl oluyor bizim için. Onu da diğerleri gibi arkamızda bırakıp yeni bir yıla hazırlanıyoruz. Peki, geçip giden yıllar gerçekten eskirler mi, zaman içerisinde unutulup gider mi her şey geçmişe dair?

Bence hiç de değil. Hele bir de içerisinden güzel anıları ve yüzümüzü güldüren hatıraları bir kenarda biriktirmişsek özenle, geçmişe dair anılar hiç de eskimiş olmazlar.

İşte yapmamız gereken tam da bu aslında. Küçük bir kare hatırlamamız gereken…

Mesela kendim için 2017’de harika anılarım oldu. Her hatırladığımda beni mutlu edeceklerini biliyorum. O yüzden onları titizlikle saklıyorum.

Mesela uzun yıllardır görmek istediğim yerleri gezebildim bu yaz. Harika fotoğraflar çektim ve özenle arşivledim. Gördüğüm güzellikler, tanıdığım yeni insanlar ve tecrübe ettiğim yeni yerler benim için ilham verici olacak hatırlandıkça.

Tabi ki daha fazlasını da isteyeceğim hayattan.

Daha fazla kültürü tanımak, daha büyük keşifler yapmak için yeni bir yıla ihtiyacım olacak. İşte tam da burası, düşünmemiz gereken nokta. Yeni başlangıçlar için yeni yıla ihtiyacımız olduğuna inanmak.

Günün sonunda umut değil midir insanı ayakta tutan? Üstelik sadece kendin için değil tüm çevrendekiler için bir parıltı oluşturabilmektir seni değerli kılan. Bu parıltı, umutla ve heyecanla yeni başlangıçlara inanmakla olur ancak.

Bir de yeni yılda yeni hedefler koyanlar oluyor etrafımızda. Bence yeni başlangıçlar için harika bir nokta.

Şu sözler hepimizin etrafında dolaşmıyor mu?

- Yeni yılda kesin zayıflayacağım.
- Bu sene benim senem olacak, istediğim arabayı alacağım
- Çok başarılı olacağım bu yıl, herkes beni konuşacak

Hepsi de birbirinden kıymetli. Herkes için farklı gibi görünse de yeni yılın ateşleyici gücünü kullanmak konusunda çoğumuz istekliyiz. O halde umutsuz olmak yok. Yeni hedefler ve yeni umutlar taşıma zamanı.


Bence yapmamız gereken en önemli şeylerden biri de yazıcıdan deneyimler konusunda çıktı almak. Eğer yazıcının da hayatımız olduğunu düşünürsek çıktıların ne denli kıymetli olduğunu belirtmemize gerek yok diye düşünüyorum.

Ailene ve sevdiklerine daha fazla vakit ayır, daha fazla spor yap, daha fazla seyahat et, daha fazla güzel anlar biriktir. Yazıcını verimli kullan. Yapamadıklarına odaklan. Keşke dediklerinin peşinden koş ve onlar için çaba göster.

Keyifle okumanızı dilediğim bu yazımı Melih Cevdet Anday’ın şu güzel satırları ile bitirmek istiyorum.


Dostuna güveniyorsan
İyi günler bekliyorsan hele
İyi günlere inanıyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey doğrusu… 
 
Mustafa Çelenk
Bosch Bayi Satış Yönetmeni