Başladığı yıldan bu yana BSH olarak ana sponsoru olduğumuz 1 Mart Gelecek Günü’nün bu yılki teması “Kadının Geleceği – Future of Woman”, sloganı “Farklıyız ve Eşitiz – We Are Different And Equal” idi…

Benim de Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Fütüristler Derneği tarafından sahiplenilen, dört yıldır ana sponsorluğunu BSH’nin yaptığı Gelecek Günü’nü her yıl 1 Mart’ta “Gelecek Bayramı” olarak kutluyoruz:) Tarih dersinin olduğu her sınıfta, okulda, artık “Gelecek Dersi” de olmalı diyoruz…

Geleceğe dair hem bireysel, hem kurumsal, hem de toplumsal olarak eşitlikçi, inovatif, bilim-teknoloji temelli, sürdürülebilir çalışmalar yapmanın önemini algılayanların sayısı artsın diye çabalıyoruz. Gelecek Günü’nü gerçek bir bayram havasında kutluyor, her yıl konuşmalar başlamadan önce birbirimize sarılarak bayramlaşıyoruz.

1 Mart 2016 Gelecek Günü’nden özet:


20’ye yakın yerli ve yabancı konuşmacı yer aldı. BSH, Unilever ve Yeditepe Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeditepe Üniveristesi Kayışdağı kampüsünde, Fütüristler Derneği ile iş birliği içinde İnan Kıraç Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

2013 yılında ‘Sürdürülebilir Gelecek’, 2014’te ‘İnsanlığın Geleceği’, geçtiğimiz yıl ise ‘Gençliğin Geleceği’ konulu konferans ve panellerin gerçekleştirildiği Gelecek Günü’nün bu yılki teması ‘Kadının Geleceği’ olarak belirlenmişti. 

‘Farklıyız ve eşitiz!’ sloganı ile cinsiyet eşitliğine, çeşitliliğe, kapsayıcılığa vurgu yapıldı. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünyanın neye benzeyeceği irdelendi. Kadın ve erkeğin eşit şartlarda, eşit fırsatlarla ve sahip oldukları farklı özellikler ve yetenekleri kullanarak hayatın her alanına yaptıkları katkının değerine dikkat çekildi. Çarpıcı rakamlar, saptamalar ve öneriler paylaşıldı.  Günlük yaşamda, ailede, eğitimde, işte, yönetimde, bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, politikada kadın ve erkek eşitliğinin sağlandığı bir gelecek için ortak akıl buluşması gerçekleşti.

Katılımcı ve Konuşmacılar:

Yöneticilerin, profesyonellerin, girişimcilerin, iş insanlarının, öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Gelecek Günü etkinliğinin konuşmacıları; 

Fütüristler Derneği Başkanı ve Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, Azerbaycan Gelecek Çalışmaları Kurucusu Prof. Reyhan Hüseynova, Fütürist/Oyun Uzmanı Yeşim Kunter, Kagider Başkanı Sanem Oktar, girişimci Ebru Baybara Demir, BSH Bölgesel Kurumsal İletişim Direktörü olarak bendeniz Burçin Girit, Yıldız Holding Pazarlama Başkanı Lale Saral Develioğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Intel Başkanı Çiğdem Ertem, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, Unilever İnsan Kaynakları Direktörü İrem Özbalyalı, Avrupa’nın önde gelen fütüristleri Liselotte Lyngso ve Anne Skare Nielsen idi. 

Deneyimli gazeteci Meral Tamer’in yönettiği “Farklıyız ve Eşitiz!” panelinde Genç Fütüristler; kadın-erkeğin eşit olduğu geleceğin dünyasını hep birlikte hayal ettiler.


Aktiviteler, sergilenenler:

Gelecek Günü
etkinliklerinin sergi, fuar alanında BSH olarak katılımcılara markalarımızdan BOSCH’un Home Connect’ini sergiledik (Videosunu izlemek için lütfen buraya tıklayın).  Wi-Fi üzerinden uzaktan kumanda edilerek evdeki herhangi bir ağ bağlantılı alete erişim sağlayan ve onları uygulama üzerinden yönetebilmeyi sağlayan, kapatma-açma, ısıtma,  pişirme süresi, başlangıç ve bitiş zamanı, ısı derecesi gibi ayarların her yerden, her zaman yapılabilmesini sağlayan Home Connect büyük ilgi çekti. 

Katılımcılar ayrıca 3D modelleme ve baskı, dizi setlerine sanal ziyaret gibi yenilikçi uygulamaları deneyimlediler.  CampaignWall® dijital kampanya yönetim sistemi ve #gelecekgünü hashtag’i ile yapılan yarışmalarla değerli hediyeler kazandılar. Öğrenciler sertifika aldılar.
Pozitif TV tarafından internet üzerinden canlı da izlenebilen etkinliğe dair rakamsal sonuçlar da şöyle; 

Gelecek Günü’nde #GelecekGunu hashtag’iyle 4.256 Tweet atıldı. 516.714 kullanıcıya erişildi. 2.655.787 kullanıcı ile etkileşim sağlandı. Gelecek Günü üç kamera ile kaydedildi. Internetten dünyanın her yerinden 5000’e yakın kişi izledi. Fotoğraf ve videolarını (henüz tamamlanmamış) bir müddet sonra aşağıdaki linklerden siz de izleyebilirsiniz. 

Facebook Etkinlik: https://www.facebook.com/events/444661392389524/ 
Twitter: https://twitter.com/gelecekgunu 
Web sitesi:  gelecekgunu.org 

BSH olarak, Sezin Okulları ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini 1 Mart Gelecek Günü’nde ağırladık…

Yazılarımı ve BSH Sosyal Medya paylaşımlarını takip edenler bilecekler; yıllardır Fütürist Senaryo, Dijital Resim Yarışmaları ve etkinlikleri yapan Sezin Okulu ile pek çok güzel proje gerçekleştirdik. Zaten okulun çok ciddiyetle ve tutku ile çalışan, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir de Fütürizm Kulübü var. Bu tatlı ve fütürist ekibi Gelecek Günü ziyaretlerinde BSH olarak biz ağırladık. 

Yine önceki bir blog yazımdan hatırlayacaksınız, 2015’de Anadolu Jet ve Fütüristler Derneği tarafından organize edilen “JetGenç Seminerleri” projesi vardı. Ve ben de Akdeniz Üniversitesi’nde gençlerle buluşmuştum. İşte o etkinlikte birkaç Akdeniz Üniversitesi öğrencisi anlattıklarımla çok ilgilenmiş, sorular sormuş ve fütürist bakış açısından heyecan duymuşlardı. O zaman onlara “sizi Gelecek Gününe davet ve konuk edeceğim” demiştim. Sözümü tuttum, onlar da sevinçle geldiler ve birlikte harika bir gün geçirdik. Aşağıda tüm öğrencilerle öğle yemeğinden alınmış bir görüntü var.Gelelim benim konuşmama…

Aslında şu linkten de okuyabileceğiniz gibi Akdeniz Üniversitesi’nden konuk ettiğim öğrencilerden Sevgili Altan Özcan blog yazısında harika bir özet yapmış…

Konuşmamda kadın ve kahramanlık temasını yerli, yabancı, eski, yeni tarihli çeşitli sinema filmlerinden esprili örnekler vererek, kendi hayatımdan alıntılar yaparak işledim.  Rahmetli Adile 

Naşit’in sembolize ettiği tipik Türk anası ve onun modern versiyonu olan ben ve benim gibi kadınlar hem çalışıp, hem de sabahtan akşama kadar bin türlü kahramanlıkla ailesinin erkeklerini rahat ettirmek için koşarken,  son yıllarda batılı ülkelerde SHEros diyebileceğimiz kahraman, mücadeleci, azimli, adeta insan üstü güçlere sahip, erkeklerle başa çıkabilen kadın figürlerinin yükselişine dikkat çektim.  Kadınların üzerlerine yüklenen geleneksel görev ve sorumluluklardan sıyrılıp, kendilerine ayıracak zaman bulup, eğitim aldıklarında erkeklerden hiç de geri kalmadıklarını göstermeye çalıştım.Bu açıdan BSH’nin geliştirmekte olduğu tüm ev aletlerinin ve özellikle Home Connect ürünlerinin ve yaklaşımının asırlardır kadın işi olarak kabul edilen ev işlerinde cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak devrimsel gelişmelere yol açmakta olduğunun altını çizdim.

Bu aletlerle ve teknoloji ile her şey artık o kadar kolaylaşıyor ki tüm ev işleri erkekler tarafından da yapılabilir hale geliyor. Aynı zamanda erkeklerin kurtarılmış sahası sayılan iş dünyası da kadınlara sonuna kadar açılıyor.  Konuşmamı tarihe isimlerini yazdırmış Türk ve yabancı kadın kahramanları hatırlatarak noktaladım ve o salonda oturmakta olan geleceğin SHEro’larını alkışladım…

Aslında tüm değerli konuşmacıların anlattıklarını size aktarmak isterim, ancak yazı editörlerimiz tarafından uzun bulunacak ve kırpılacak diye korkarım. O yüzden Gelecek Günü’ne katılan Sevgili Gözde Ağseren tarafından o kadar güzel özetlenmiş ki ona mutlaka göz atmanızı öneririm. 

Ve bu yazıma son verirken, şimdiden güzel bir yaz geçirmenizi, gelmekte olan bayramınızı kutlar, dayanışma içinde, farklı ve eşit olduğumuz,  özgür, sağlıklı, varlıklı, mutlu, huzurlu bir gelecek için nice güzel bayramlarda buluşmamızı temenni ederim:)

Bir sonraki yazımda, buluşuncaya kadar hoşça ve online kalın. Lütfen soru, yorum, katkı yapın, varsa yazılarınız paylaşın (konuk blogger ağırlayabilirim). 

Beni buralarda yalnız bırakmayın. Mesajlarınızı heyecanla bekliyorum!


Esen kalın…

Burçin Girit
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi / Türkiye, Orta Doğu, Afrika, BDT, Hindistan ve ASEAN Ortadoğu Bölgesi’nden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü