Soru şu; ev aletleri pazarında 2015’te rekor büyüme ile dünya ikinciliğine yükselen, beş milyonu aşkın okuma sayısına sahip blog’u olan bir şirkette çalışmak ve blogger olmak ne hissettiriyor? 

Yanıt tabii ki kendi sektörümüz veya başka sektörler ya da hiç çalışma hayati ile bağlantısı bulunmayan kişiler için dahi “gurur ve mutluluk” olacaktır.

Kuşkusuz bu tür başarıların yaratacağı keyifli duygular ve gıpta ile bakıldığını hissetmenin hemen ardından, bu durumu koruyabilmek hatta daha da iyi yerlere götürmek sorumluluğunun neden olacağı “ya tekrarlayamazsak, ya daha iyisini yapamazsak” tedirginliği başlar.  Tebrikleri kabul ettikten, sevinci yaşadıktan sonraki durum tam da budur aslında. Hele bir BSH çalışanı, asla kazandık diye kendini salıvermeyen, daima tetikte ve çalışkanlığı alışkanlık edinmiş bir ailenin üyesi iseniz…

Çünkü bu tür yapılarda daima, belirlenmiş büyük bir vizyon, iddialı bir hedef, o hedefe kitlenmiş binlerce farklı ama aynı bedendeymişçesine çarpan cesur yürek ve o kalplere böyle hissettiren liderler vardır. BSH’de olduğu gibi… 

Bu vesile ile yazımın en başında o liderlere, böylesine güzel zamanlar yaşamamıza neden olan herkese teşekkür etmek istiyorum; 

- Rehberlikleri ile yol aldığım, tecrübelerinden çok şeyi çabucak öğrendiğim, deneyimlerini hiç sakınmaksızın sevgiyle paylaşan değerli çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime,

- Bayiliklerimizi yapan ve BSH ailesinin ayrılmaz bir bütün olmasını sağlayan tüm paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza 

- “Biz” olmamızı sağlayan müşterilerimize, tüketicilerimize minnettarım/z. 

Bizi birbirimize bağlayan esas şey…

Onlarla olduğum için kendimi çok şanslı, ayrıcalıklı hissettiğimi ve gurur duyduğumu tekrar tekrar ifade etmek istiyorum. Biz hep birlikte kopmaz bir zincirin halkalarıyız. Ve gücümüzü birbirimize olan saygı, hoşgörü, güven ve azmimizden alıyoruz. Çünkü şirketimizin stratejik hedeflerindeki ilk başlık; “müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve çalışanların” ilk tercihi olmak. Bunu başarmak da ancak ve ancak böylesine sıkı bir bağlılıkla mümkün olabilir. Kanaatimce işin özünde başardığımız esas şey budur; bağlılık ve birbirimize değer katmak…

Peki “değer katmak” derken ne kast ediyoruz? 
Tam olarak şunu; Ar-Ge çalışmalarımızı arttırarak, yeni teknolojiler keşfederek, her zaman çevreye daha duyarlı, enerji verimliliği daha yüksek ürünler ve çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunları yaptığımızda doğal ve akışkan bir değer zinciri yaratacağımıza inanıyoruz. 

Geleneksel ve geçerliliğini hızla yitirmekte olan bakış açıları, ne pahasına olursa olsun üretimin ve karlılığın artarak devamına odaklanıyordu. Oysa artık tüm dünya bunun sürdürülemez olduğunun farkında. Yeni bakış açılarına, duyarlı şirketlere ihtiyacımız var. İşte BSH, bu yüksek farkındalığa ilk erişen ve yenidünya düzeninin oluşması için yolu açan öncülerden biri. Onun için başarıdan başarıya koşuyor. Çağımızın bu en büyük ihtiyacına çözümler bulmaya adanmış bir duruş sergiliyor. 

Sizin şirketiniz ne yapıyor, sizin için ne ifade ediyor deseler…

- Dünyanın en iyi ev aletlerini üretiyoruz demekten ziyade, 

- BSH olarak biz, sürdürülebilir bir dünyanın, sürdürülebilir büyümenin peşindeyiz demeyi tercih ederim. 

Çünkü şirketim gerçekten de her adımda ileri teknoloji geliştirerek ve kullanarak, Ar-Ge’ye müthiş yatırımlar yaparak, inovasyonlar gerçekleştiriyor. Enerji verimliliği konusunda büyük buluşlara imza atıyor. Her şeyin odağına insanı ve doğayı yani sürdürülebilirliği yerleştiriyor. Tüm yaptıklarının insanlığa ve doğaya ne yarar sağlayacağını sorgulayarak ilerliyor. Çalışanlarının, paydaşlarının ve müşterilerinin bunu iliklerine kadar hissetmesini sağlayacak şekilde, tutarlı adımlarla yürüyor.

BSH’de insanın kendini geliştirmesi, aynı zamanda kazanması, güven alıp, güven vererek yaşaması sağlanıyor.  Mecbur ve çok borçlu olduğumuz doğaya, hayata değer katmak, mutlu müşteriler yaratmak döngüsüne giriliyor. Güvenilir gülen yüzlerin, enerji verimliliği yüksek ürünlerin, doğa ve insan sevgisinin, herkese, her şeye saygılı olmanın erdemi yaşatılıyor. 

BSH demek; öğrenmek, araştırmak, kendini ve çevreni öğrenmeye bilgi sahibi olmaya teşvik etmek demek. Her platformdan insan tanımak, teknolojiden ve gelişimden, bilişimden her daim keyifle haberdar olmak demek. 

Kısacası BSH güven, güven ise huzur demek.
 

Ayrıca her an şaşırmak, keyifle öğrenmek demek…
BSH, detaylarda gizlenmiş keyifli keşifler demek. Mesela; 

- Kıyma makinemizden tarhana öğütebildiğini, 

- Katı meyve sıkacağımızdan geçirilen kavun kabuğundan duş losyonu elde edilebildiğini, 

- 6.5 bar buhar basınçlı ütümüz ile çelik araç jantı ve davlumbaz filtrelerinin inatçı yağlarının temizlenebildiğini 

fark edip, “vay canına!” demek… 

Şimdi tüm bunları ve daha öğreneceğim, gözlemleyeceğim pek çok şeyi paylaşabileceğim bir blog yazma şansına sahibim. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye kararlıyım.

Umarım aramızda güzel, keyifli bir bağ kurabiliriz. 

Teşekkürler BSH! Şimdiden teşekkürler sevgili okuyucu… Lütfen takibe, fikirlerinizle, ilginç bilgilerle katkı verin :)

Reşat Ok
Kanal Geliştirme Sorumlusu