BSH Öğrencilerin de ilk tercihi… Çünkü;

Bu ikinci blog yazım. İlkini kaleme aldığımda tabii ki daha acemiydim. Hatta o yazımda da belirtmiştim; tam anlamıyla çiçeği burnunda bir blogger ve proje öğrencisiydim. :) Şimdi ise kendimi yaprakları minik minik uç vermeye başlamış bir tomurcuk gibi hissediyorum. Ancak aynı heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle blogger olarak okuyucuları memnun etmek, beğenilerini kazanmaya layık bir içerik paylaşmak ne büyük sorumlulukmuş… Umarım beğenirsiniz deyip, başlayayım artık. :) 5 yıllık üniversite hayatımın bitmesine sayılı gün kaldı. Üzülüyor muyum? Üzülmek değil de hüzünlenmek daha doğru bir tarif olabilir bu noktada. Çünkü onca şeyi paylaştığım, okuldaşlık yaptığım, gençlik anılarımın en kıymetlilerini birlikte yaşadığım arkadaşlarımdan, can dostlarımdan, hatta çok sevdiğim hocalarımdan ayrılacağım. Her birimiz Türkiye’nin belki de dünyanın çeşitli yerlerine dağılacağız. Gönül hep birlikte olmak istiyor, ama hayat denen debisi yüksek akışa da karşı duramıyor. Ne mutlu ki şimdiden iş hayatı temposunun tatlı devinimi okulun bitmesini, ayrılıkları başka heyecan ve sevinçlere dönüştürüyor, hüzünleri hafifletiyor, hatta unutturuyor.

İş hayatı sevilir mi? Neden?


İş hayatını bu denli sevmeme sebep olan en önemli faktör geçtiğimiz yaz aylarında yaptığım “satış proje öğrenciliği”. Satış zaten başlı başına ayrı bir zevk ve tutku iken bu deneyimi bir de BSH gibi bir kurumda gerçekleştirmem beni gerçekten farklı noktalara taşıdı. Bu açıdan kendimi çok şanslı hissediyorum, çünkü ilk iş tecrübesi tıpkı aile terbiyesi gibi insanın tüm hayatını etkileyen derin izler bırakıyor… BSH’de yaşadıklarımı unutmam mümkün değil. İlk, temel bilgileri aldığım, en ham halimle beynime kazınanları ömür boyu yanımda taşıyacağım. İstesem de istemesem de… Aksi nasıl mümkün olabilir? İlk çalışma, staj deneyiminin ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyor ve öğrenci arkadaşlarıma bu süreci en akılcı, en yararlı şekilde yaşayacakları kurumları tercih etmelerini canı gönülden tavsiye ediyorum.

Neleri özlüyorum?

Önceki proje öğrenciliğim üzerinden neredeyse bir yıla yakın süre geçti. Ancak hala hep aklımda ve o acemilik duygularımı zaman zaman özlüyorum bile. Çünkü çok keyifliydi. Heyecan, merak ve insanlık için küçük ama benim için büyük zaferlerle dolu idi. Aldığım her aferinle özgüvenimi şişiren her biri çok kıymetli anlardı. Her şey yeni ve ilkti… Bayii ziyaretlerini, her an arabayı sağda müsait yere çekip bilgisayardan sipariş kontrol edebilme ihtimalini, telefon trafiğini… Doğru yaptım mı, beğendiler mi, memnunlar mı diye merakla iş arkadaşlarımın, yöneticilerimin en önemlisi de müşterilerimizin gülen gözlerini arayan kendi gözlerimi, deli gibi çarpan yüreğimi nasıl unuturum…

İki ay boyunca omuz omuza çalıştığım bayii yönetmenimin daha doğrusu Yılmaz abimin öz kardeşiymişim gibi içtenlikle verdiği öğütleri, tüm tecrübesini hiç sansürsüz bana transfer etme çabasını, beni geliştiren geri bildirimlerini unutmam mümkün mü? Böyle bir desteği, böyle bir fırsatı özlememek mümkün mü? Değil elbet…

BSH öğrencilerin de ilk tercihi…

Şirketimizin yani BSH’nin vizyonunu biliyorsunuz ‘’Müşterilerin, bayilerin, tedarikçilerin ve çalışanların ilk tercihi olmak’’… Bence buna artık şu da eklenmeli. O da; “öğrencilerin de ilk tercihi olmak”...

Okulda stajyer alım ilanı asıldıktan sonra o kadar fazla arkadaşım bana bu stajı sordu ki anlatamam. Çok iftihar ettim. :) Onlara da hem anlattım hem de tamamen tarafsız ve kendi öz duygu ve deneyimlerimle tavsiye ettim. Bunu canı gönülden söylüyorum; biz, BSH olarak artık öğrencilerin de ilk tercihiyiz… Bunu sonuna kadar inanarak ve altını çizerek belirtiyorum…

Her yıl 50-60’a yakın öğrenci BSH’de proje öğrencisi oluyor. Proje öğrencileri kurum kültürünü daha öğrencilik yıllarında öğrenip, iş hayatına adapte oluyor ve aslında kurumun gelecek nesil kadrolarını oluşturuyorlar. Düşünsenize yıllar sonra arkadaşlarınıza anlatırken “ben bu kuruma daha öğrenciyken girmiştim” diyorsunuz. Böyle diyen o kadar çok yönetici tanıdım ki BSH’de… Bu da insana müthiş güven veriyor. Aidiyet ve bağlılık, sorumluluk duygularını körüklüyor, besliyor.

Artık bildiğiniz gibi birçok firma kendi staj programlarını oluşturuyor ama BSH gibi özenle yapan çok az firma var. Kuşkusuz hepsini kendim deneyimlemedim, böyle bir şey olanaksız. Ancak arkadaşlarımın anlattıklarından bu farkı çok ama çok net gözlemleyebiliyorum. Bu vesile ile özellikle tüm insan kaynakları ekibine ve teknik ekiplere böylesine güzel projeleri yıllardır, sürdürülebilir bicimde ve çok özenle devam ettirdikleri, geliştirdikleri için çok teşekkür etmek isterim. Hem kendi adıma hem de Türk Gençliği adına. Çok ama çok büyük bir fırsat. Bu kadar köklü ve bir o kadar da inovatif bir şirkette bize yer açtıkları, tecrübelerine paydaş, kardeş yaptıkları için…

Yeni gelen arkadaşlarıma mesajım:

Aileye yeni proje öğrencisi arkadaşlarım gelecek. İnanıyorum ki her biri inci tanesi gibi değerli. Bunları Kariyer Verimliliği gününün fotoğraflarını ve videolarını takip ettikçe algılıyoruz zaten :)

Onlara şunları söylemek isterim;

Geçen yaz staj sürecini tamamlamış, bu sene de yeni staj dönemine yelken açmış bir kardeşinizim. Böyle bakınca ailemize yeni gelen sizlere göre biraz eskidim. Yanda gördüğünüz resim “eski-yeni yan yana Çukurova” adlı pozumuz. :)

Şimdi ben ve diğer arkadaşlarım, bizlere bayii yönetmenlerimizin aktardığı tecrübeleri onlarla paylaşmaya, heyecanlarını azaltmaya çalışıyoruz. Tıpkı leylekler gibiyiz. Arkasındaki leyleğe uçması için enerji verip, onun uçuşunu kolaylaştırmaya çalışan öndeki leylek gibiyiz. Bizler de bu kurumda artık öyle yapacağız. Ben Yılmaz ağabeyimden aldığım enerjiyi benden sonra gelen arkadaşlarıma aktaracağım, onlar da bir sonrakilere ve böyle devam edecek.

Ailemize yeni katılan tüm arkadaşlarıma kucak dolusu sevgiler yolluyorum. Umarım ve yürekten inanıyorum; geçirecekleri bu ilk iki ayı hiç unutmayacakları kazanım dolu unutulmaz bir anıya, değere dönüştürürler.

Aynı kalemin (klavyenin :)) yazdığı satırlarda yine buluşmak dileğiyle esen kalın. Başarılar, verimli, keyifli bir yaz dilerim.

Son not: BSH’nin artık Facebook’da bir Kariyer sayfası var. BSH Çok da başarılı. ’de Kariyer yaşamı, iş fırsatları, ipuçları vb. pek çok bilgi var. Mutlaka takip edin derim. :)

Sevgi saygılarımla
Çağrı Ak

Bir önceki yazım “Özgeleceklerimiz İle Burada Gelecek A+++ ı okumak isterseniz lütfen buraya tıklayın

BSH Türkiye Kariyer Facebook Sayfası

BSH Türkiye Linkedin Sayfası