Sizin de çok hoşlanıp, heyecanlanacağınızdan emin olduğum haberlere geçmeden önce bizim eve uğrayıp, delikanlılara bir göz atalım…

Tahmin ettiğiniz gibi gençler hiper-aksiyon dolu büyüme evrelerine devam etmekteler. Analog yaşamlarının odağında Survivor’cıları bile ters düşürecek aktiviteler, oyun oynamak, özellikle de futbol var.

Dijital dünyalarının vazgeçilmezleri tabii ki Play Station ve iPad. Tüm milenyum nesli yaşıtları gibi dijital yetenekleri ile her gün beni şaşırtacak bir şeyler yapmayı başarıyorlar.

Mesela 9 yaşındaki Kerem evdeki iki iPad’i alıyor, birinde YouTube’dan bir oyunun bölümlerini daha kolay geçebilmek için cheat sheet (kopya kağıdı) arıyor, diğerinde de öğrendiklerini oyun üzerinde uyguluyor. Berke ise misafirliğe gittiğimiz evde iPad’inden televizyonu açıp kapatarak herkesin ilgi odağı olmayı başarıyor:)

Onlardan çok şey öğreniyor, Dijital Devrim’i ve etkilerini iliklerime kadar hissediyorum. Tüm bu olan bitenin ve olacakların oğullarımın, tüm gençliğin gelişimini nasıl etkileyeceğine, geleceğin nasıl olabileceğine dair uzgörüler geliştirmeye çalışıyorum. 

Dijital Devrim’le Yepyeni Bir Gelecek…

Dijital Devrim’in etkileri sadece bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlarla yaşadıklarımız kadar değil kuşkusuz. Artık yepyeni bir dünya var.

Yeni Dünyanın kazananlarından olmak, sürdürülebilir başarılar elde etmek için son derece vizyoner, uzgörülü ve aslında fütürist bakış açısına sahip olmak gerekiyor.

İçinde bulunduğum Beyaz Ev Aletleri Sektörü Dijital Devrim’den en hızlı ve en olumlu etkilenenler arasında. Sektörümüz ve özellikle BSH, dijital, daha akıllı ve verimli yaşamsal çözümler sunan teknolojik gelişmelerle değişime ayak uydurmanın ötesinde müthiş, Ar-Ge, inovasyon çalışmaları ve buluşlarla öncülük görevi de üstlenmekte.  

Kısa bir IFA turu ve Home Connect…

Yazdıklarımı somutlaştırmak için size bu yıl IFA fuarında, BSH Stand’inde yer alan ve Home Connect konsepti ile sergilenenlerden ve paylaşılanlardan daha detaylı bahsetmek istiyorum.Home Connect’i bu linkte izleyeceğiniz video çok güzel özetliyor:

Home Connect, kısaca WLAN ile birbirine bağlanabilen ve bir uygulama aracılığıyla mobil cihazlar üzerinden yönetilebilen dijital ağ bağlantılı akıllı ev aletleri serisinin adı.

Buradan şunu anlamalıyız; gelecekte tüm beyaz eşyalar birbirine bağlı olacak ve eşyalarımızı uzaktan açıp kapatıp, yönetebileceğiz. Hatta uzaktan servis hizmeti alabileceğiz. 

Dikkat! 2015 yılında bu ürünler pazara sunulmaya başlanacak!..

Evet yanlış okumadınız. IoT (Internet of Things – Şeylerin İnterneti) trendinin öncü ürünleri yine BSH’den geliyor.

Home Connect Serisi ile kullanıcılar internet üzerinden, mobil cihazlarıyla ev aletlerini basit ve güvenli bir şekilde kontrol edip, talimatlar verebilecekler. Cihazlarını en verimli biçimde kullanmak için eskisinden çok daha pratik ve kolay seçenekleri değerlendirecekler.
 
Home Connect Uygulaması (App) tüm IOS işletim sistemli akıllı telefonlarda ve tablet bilgisayarlarda, 2015 ilkbahar aylarından itibaren de Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabilecek.

Home Connect ile çok şey değişecek!

Diyelim ki oğlunuz ve arkadaşları, dışarıdaki mangalı hızlıca mutfağa taşımak istiyorlar ya da herkes yine bir bayram ziyafeti bekliyor fakat kimse elini taşın altına koyacak kadar kendisine güvenmiyor. 

Alışveriş listesi her zamanki gibi en kritik konu. Listeyi kim yapacak, kim alacak? 

Hemen Home Connect uygulamasına giriyorsunuz. Bosch’un yarattığı üç dünyadan birini seçiyorsunuz; 
  • Aletler (Appliances), 
  • Tarifler (Recipes) ve 
  • Hizmet (Service)
Aletler kısmında, evinizdeki herhangi bir ağ bağlantılı alete erişebiliyor ve uygulama üzerinden kapatma-açma, ısıtma modu, pişirme süresi, başlangıç ve bitiş zamanı, ısı derecesi gibi işlemleri ve daha başka birtakım ayarları uzaktan yapabiliyorsunuz. 

Tarifler ve Hizmet bölümlerinde ise denenmiş ve tadına bakılmış bir sürü tarif arasından mükemmel yemeği seçiyorsunuz. Bosch’un yeni 8. Seri fırını tarif asistanı, tarifin tüm adımlarını tek tek açıklıyor. Aynı zamanda önerilen ayarları kolayca alete gönderebiliyorsunuz.

Üstelik Alışveriş Listesi de size, yapmayı planladığınız yemek için gereken tüm malzemelerin olup olmadığını belirlemeniz için yardımcı oluyor. Hatta yemeğe hayran kalan misafirlere e-postayla tarifi kolayca yollayabiliyorsunuz:)

Bu arada buzdolabınız da eksik malzemelerinizi belirlemiş oluyor. Adınıza markete siparişi dahi veriyor ve market bu ürünleri kapınıza kadar getiriyor. 

Benim gibi çalışan ve çalışkan anneler için bundan daha güzel bir haber olabilir mi? Heyyoo! Yaşasınn! diyorum:)))

Kısacası Home Connect ev aletlerini mükemmel hale getirirken mutfağın tanımını da değiştiriyor! 
Artık mutfaklarımızda analog ve dijital dünya bütünleşiyor. 

Türkiye’de toplam nüfusun %38’inin aktif mobil abonesi olduğunu, %30’unun akıllı telefon kullandığını ve ortalama bir Türk’ün mobilden bağlanarak internette günde ortalama 1 saat 53 dakika geçirdiğini (çevrimiçi olmak yaşamının bir parçası) düşünürsek Home Connect ürünlerin istikbalinin ne kadar parlak olduğu çok açık…

BSH’nin pazara sunduğu Home Connect ev aletleri kişisel ve dijital altyapıyı tamamen birleştiriyor. Tüm ev aletleri çevrimiçi hale geliyor. 

Bu süreç bundan sonra tüm hızıyla bu şekilde devam edecek. Ve ben eminim sık sık yeni dünyanın, yeni ürünlerinden heyecanla bahsedeceğim. 

Şimdi arkanıza yaslanın, Home Connect’e bağlanın ve içinizden ne geliyorsa onu pişirin! 

Evet, bu seferlik de benden bu kadar. Yeni yazımda buluşuncaya kadar hoşça ve online kalın diyorum :)

Lütfen soru, yorum, katkı yapın, varsa yazılarınız paylaşın (konuk blogger ağırlayabilirim). 

Beni buralarda yalnız bırakmayın:) Mesajlarınızı bekliyorum!

Burçin Girit
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi / Türkiye, Orta Doğu, Afrika, BDT, Hindistan ve ASEAN Ortadoğu Bölgesi’nden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü