Aşağıda sizin de ilginç bulacağınızı umduğum kişisel “best of 2017” listemi oluşturdum. Hadi hep beraber bir göz atalım, umarım keyif alırsınız, “Aa sahi mi?” dersiniz…

1- Siemens olarak Türkiye’de ilk defa table mapping uygulamasını yaptık. Bu yıl en sevdiğim aktivitelerimizden biri oldu.

Twitter’dan aşağıdaki hashtag’leri aratarak video ve paylaşımlarını da görebilirsiniz.
Burada da bir link veriyorum, siz de bir bakın. Çok keyifli bir çalışma oldu.

#BlackSessions
#SiemensEvAletleri
#SiemensAnkastre
#tablemapping

2- Google’da en çok arananlar için aşağıdaki sıralamayla karşılaştım.

1 - Milli Piyango 2017 (2018 talihlilerini şimdiden tebrik ediyorum)
2 - Stres Çarkı :)
3 – YSK

3- En İnovatif App ne olmuş acaba diye baktım. Beni çok şaşırtan bir uygulama ile karşılaştım, adı Gudak Cam. Analog fotoğrafçılığı özleyenler için yapılmış, çekilen fotoğrafları hemen görmenize izin vermeyen bir uygulama. Her bir filmde 24 poz var ve son pozun ardından filmi sarabilmek adına bir saat beklemeniz gerekiyor. Dahası da var; çektiğiniz fotoğrafları üç gün sonra görebiliyorsunuz. Üstelik ücretli. :) Şaşırtıcı ama gerçek ve bir takım önemli platformlar tarafından da en inovatif uygulama seçilmiş.

4- En çok tercih edilen şifreleri merak ettiğimde de SplashData’nın haberine rastladım. ‘‘123456‘‘ ve ‘‘password‘‘ bu yıl da ilk iki sırayı paylaşıyorlar. Listeye yeni giren ‘’letmein’’ de (girmeme izin ver) epey kullanılmış görünüyor. Bunca güvenlik uyarısına rağmen “hala mı?” dediğinizi duyar gibiyim :)

5- En çok konuşulan ve kazandıran ne acaba? Dediğimde ise tabii ki “Bitcoin” yanıtı ile karşılaştım. 2017 Ocak ayında 875 $ iken yılın sonuna doğru 18.000 $’a dayanan Bitcoin daha epey konuşulur, tartışılır gibi uçuyor. Mahfi Eğilmez’in yazısını okumadı iseniz bir bakmanızı tavsiye ederim.

6- “En başarılı” kategorisi için Fenerbahçe Basketbol Takımı’nı seçtim. İstanbul’da düzenlenen 2017 Turkish Airlines Euroleague Final-Four organizasyonunda Euroleague şampiyonu olan Fenerbahçe Türk Spor tarihinin en büyük başarısı olarak gönlümde baş köşeye yerleşti. Ve tabii ki ilk kez bir Türk takımının Şampiyonlar Ligini grup lideri olarak tamamlamasını sağlayan Beşiktaş’a da büyük teşekkür ve tebriklerimizi iletmemiz lazım…

7- En trajikomik olay seçimim ise 89. akademi ödüllerinde en iyi film seçilen Moonlight yerine yanlışlıkla La La Land’in anonsu edilmesi oldu.

8- En beğenerek okuduğum kitap “Türk Promethe’ler & Cumhuriyet'in Öğrencileri Avrupa'da” oldu. Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki zorlu şartlara rağmen eğitime verilen önemi anlatan, yaşanmış hikayelerin derlendiği bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. "Sizi bir kıvılcım olarak gönderiyorum, volkan olup dönünüz!" diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonuna bir kez daha hayran olacaksınız.

2018’in umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirmesini, gerçek dostlukların daima bizlerle olmasını dilerim.


Mustafa Çelenk
Siemens Bayi Satış Yönetmeni