Heyecanı, temposu yüksek, BSH ailesi olarak muhteşem gelişmelere imza attığımız, keyifle geçen, bol aktiviteli, bol etkileşimli güzel anılarla dolu 2017 yılını uğurlarken 2018’in heyecanı ve umudu kapladı içimi.

Şimdi 2018 yılı için hem iş hem özel hayatımı planlama gayreti sardı her yanımı. Gittikçe daha çok daralan zamanımı doğru kullanma çabasında iş ve özel hayat dengesini sağlamaya vakfediyorum şimdi tüm gücümü.

Sizi bilmem ama ben her sene sonuna doğru şöyle bir durup, geçirdiğimiz ve gelecek yıla bakarak bir muhasebe yaparım. Yenilenme, değişme ve gelişme tutkusu sarar içimi... Geçirdiğim aylar boyunca gördüğüm yeni yerler, tanıdığım yeni insanlar, gözlemlediğim yeni yaşam tarzları ve kültürler bu duygumu perçinler. Acaba “kendim ve ailem için hayatı nasıl daha konforlu, stresten uzak ve daha kaliteli hale getirebilirim?” diye düşünürüm.

Daha konforlu ve kaliteli bir yaşam sürmenin en önemli unsuru telafisi de mümkün olmayan “zaman” aslında.

Zaten günlük seçimlerimizin, çabalarımızın merkezinde de hep biraz daha fazla zaman kazanma çabası yok mu?..

Gündelik yaşamda sahip olduğumuz zamanı arttıramayacağımıza göre, rutin işlerimize harcadığımız zamandan tasarruf etmek hepimizin ortak beklentisi ve ihtiyacı sanki. Sizce de öyle değil mi?

Konuya bu açıdan bakınca bir parçası olduğum BSH Ev Aletleri’nin tanımlanmış amacının beklentilerimiz ile ne kadar uyuştuğunu bilmek de ayrı bir mutluluk.

BSH’daki ortak amacımız


- Yenilikçi ev aletlerimiz, sıra dışı markalarımız ve üstün çözümlerimizle tüm dünyada yaşam kalitesini artırmak şeklinde tanımlanmıştır ve tüm çalışmalarımız bu amaca hizmet eder. Ortak vizyonumuz, arayışımız budur.

İki çocuklu çalışan bir anne olarak zaman tasarrufunun benim için ne kadar önemli olduğunu ve onu boşa harcamamak için nasıl titiz davrandığımı anlatamam.

Çocuklarımla yeterli ve keyifli zaman geçirebilmek, onların güzel anlarına eşlik ve gelişimlerine koçluk edebilmek en güçlü motivasyonum. Kendi günlük yaşamıma bakınca zaman tasarrufu yapabilmek için atabileceğim en anlamlı adımın mutfakta geçirdiğim zamanı kısaltmak olduğunu gördüm.

Benim gibi milyonlarca çalışan ve zaman darlığı yaşayan anne olduğunu biliyorum.

Tam da bu nedenle böylesine güzel bir haberi, onunla hayatımın nasıl daha kolaylaştığını anlatmak istedim :)

Profesyonel pişiricimiz AutoCook Pro ile geçtiğimiz yaz başında BOSCH markamız altında pazara sunma hazırlıkları (tarif oluşturma, pişirme denemeleri, çekimler, yemek kitabı oluşturma vb.) yaparken tanıştım. :)

AutoCook Pro sahip olduğu üstün teknoloji sayesinde gerçek anlamda çok fonksiyonlu, leziz yemekler hazırlatan müthiş bir mutfak yardımcısı.



“Nasıl yani?” derseniz? Hemen açıklayayım;


1- Her şeyden önce bizzat ben de sıkı bir kullanıcısıyım. AutoCook Pro ile pişirdiğim yemekleri yiyen ailemin, arkadaşlarımın “hımm, biraz daha versene, harika olmuş!” diyerek ağız şapırdatmalarından biliyorum :)

2- AutoCook Pro’yu ister bir buharlı pişirme makinesi, ister bir düdüklü tencere, ister bir güveç, ister bir yoğurt makinesi ve hatta isterseniz bir fırın gibi kullanabiliyorsunuz... Hem de sadece bir kaç tuşa basarak mükemmel lezzette yemekler pişirebiliyorsunuz.

Bunun için çok tecrübeli, mutfaktan anlayan biri olmanız da gerekmiyor. Hangi yemeği ne kadar süre, kaç derecelik ısıda pişirmenizi bilmenize gerek yok. Çünkü AutoCook Pro sizi hem kendine özel tarif kitabı hem de mobil uygulaması ile adım adım yönlendiriyor.

- Daha fazla bilgi ve mobil uygulamasını indirmek için linkleri tıklayınız;(http://www.autocook.com.tr/ ve https://autocook-app.com/tr)

Benim gibi fonksiyonalite ve sonuç odaklıysanız sizin de en çok etkileneceğiniz tarafı AutoCook Pro’nun sunduğu bu çoktan seçme özgürlüğü olabilir.

Bu arada AutoCook Pro ile tanıştığımdan beri mutfak bilgim, tecrübem de arttı.
  
Sous Vide Nedir?


Tariflerin büyük kısmı dünya mutfağından örnekler içeriyor. Mesela ”Sous vide“ şeklinde adlandırılan bir pişirme tekniği var ki daha önce hiç duymamış, denememiştim. Bu yöntemle AutoCook Pro‘da yiyecekleri vakumlama yöntemiyle havası tamamen alınmış özel torbalarda ve çok düşük ısıda uzun süreli pişirerek hem besin değerlerini koruyor hem de dünya şefleri tarafından hazırlanmışcasına bir lezzete ulaşıyorsunuz.

Her ne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde özellikle Dream Akademi Bosch mutfağında, Fehmi Şef ve Kübra Şef‘in tavsiyeleri ile AutoCook‘un en çok fırınlama özelliği ve yaptığı muhteşem brownie dikkatleri çekse de benim için en çok zaman kazandıran, mutfakta elim ayağım olmasını sağlayan en önemli özelliği; yüksek veya düşük basınçla pişirme yani düdüklü tencere fonksiyonu.

Evinizde normal düdüklü tencere var mı ve gönül rahatlığıyla kullanabiliyor musunuz?

Benim evdeki düdüklü tencere ancak annem bize geldiğinde (yılda 2 – 3 kez) ortaya çıkarılır sonra durduğu yere geri kaldırılır. Çünkü ben düdüklü tencereyi kullanmaktan biraz korkuyorum özellikle de çocuklar evdeyken.

Hangi yemeği, kaç dakika, nasıl bir ateşte pişirmeliyim bilmiyorum.

Kullandığımız gazlı ocakların herkes için geçerli bir ateş ayarı yok ki (hoş BSH’nın ArGe’si geliştirdiği yeni nesil gazlı ocaklarda bu sorunumuzu da çözmüş ya…) annemin orta ateşte demesine kanıp düdüklüyü ocağa koyayım.

- Ya suyu çekerse
- Ya çocukluğumda komşumuzda olduğu gibi patlarsa
- Ya yemek yanarsa

gibi vesveselerle her seferinde alıyorum normal tencereyi ve et yemeklerimi, baklagilleri pişirmeye çalışıyorum. Düşünün ne kadar vaktimi aldığını. Sürekli kontrol etmelerimi.



Oysa şimdi öyle mi? Atıyorum malzemeleri AutoCook Pro’nun yapışmaz haznesine, seçiyorum pişirme programını malzememe göre gerisini o hallediyor benim için hem de %50 ye varan pişirme süresi kısaltma avantajıyla.

12 Dakikada leziz pilav, hem de tane tane :) Artık yapabiliyorum!

Örneğin; 4 kişilik pilavı normal tencerede pişirmem ve hazır hale gelmesi yaklaşık 30 – 45 dakika alıyor diyelim AutoCook Pro’nun düdüklüsü ile ben 12 dakikada pişiriyorum. Hem de başında beklemeden, saat tutmadan, en ufak bir endişe duymadan diğer işlerimi yaparak.

Çünkü biliyorum ki ben dalıp süreyi unutsam bile AutoCook Pro unutmuyor ve pişirme süresi sona erdiğinde otomatik kapanıyor ve sinyal sesiyle beni uyarıyor.

Zannetmeyin ki AutoCook Pro sadece benim favorim. Kalabalık olacağız diye Kurban Bayramı’nda arabanın bagajına yerleştirerek annemin yazlığına götürdük ve kavurmaları onda pişirdik.

Geri dönüşte annem bir umutla bakıyordu bana acaba AutoCook Pro’yu ona bırakır mıyım diye. :) En yakın zamanda ona da bir tane alacağıma dair sözümü verip ayrıldım. Yılbaşı yaklaşırken bu sözün aklıma gelmesi de çok manidar oldu. :)

Bu vesileyle sevdiklerinize ayıracağınız bol bol zamanınızın olduğu, güzel anılar biriktireceğiniz, AutoCook Pro ile şahane yemekler pişirdiğiniz, sağlıklı, mutlu sofralar paylaştığınız (ama kilo almadığınız:) keyifli, başarılı bir yeni yıl dilerim.

Yeni yılda, yeni yazılarda buluşmak dileğiyle…

Sevgiler,
Nuray Kalafat
CP Marketing Communications Head of Section at BSH Turkey