Herkese harika bir 2016 ve nice güzel seneler dileyerek yazıma başlamak istiyorum.

“Bir yıl daha göz açıp kapayıncaya kadar geçti!” Çocukken annem böyle söylediği zaman dalga geçerdim... Şimdi ise onun söylediği ve yaptığı şeylerin aynılarını yapıyorum. İnsan annesini 35 yaşından sonra anlıyor derlerdi… Doğruymuş :)

Ana konuya geçmeden, klasik başlangıcım haline gelen “bizim evin halleri” özetini vereyim:

Küçük beyler yeni yılı tüm enerji ve neşeleriyle karşıladılar. Sportif aktiviteler; futbol ve yüzme tüm hızıyla devam ediyor. Büyük oğlum dördüncü sınıfta. Dersler bayağı zorlaştı. İkinci sınıftaki küçük ise daha rahat günlerinde. Lego ve Minecraft oyunları aynı hızda devam ediyor. Lego’ya bayağı yatırım yaptığını söyleyebilirim, ama değer doğrusu. Eşim Tokyo maratonuna hazırlanıyor. Çocuklar spor sevgilerini ondan almışlar Allaha şükür Bendeniz de kesintisiz bir koşuşturma içindeyim. Hem iyi bir anne ve eş hem de iyi bir iş kadını ve tabii ki iyi bir arkadaş, duyarlı bir birey olmak için sürekli aksiyon halindeyim. 2015’i nihayet geride bırakmış olmanın sevinci ile 2016’ya oldukça yüksek motivasyonla başladım. 

Bir kez daha kendim, ailem, tüm sevdiklerim ve sizler için, hepimiz için sağlıklı, şanslı, bol enerjili ve harika bir 2016 diliyorum. 

Atın, toplayın ve düzenleyin! 
2016 yılı hedeflerimi Tibet’in büyük ruhani lideri Dalai Lama’nın “10 Enerji Hırsızı”ndan yola çıkarak hazırladım…

Dalai Lama Bunları herkesin bilmesi gerektiğini, böylece enerjimize hükmedebileceğimizi ve ondan yararlanmakta önümüze gelen engelleri aşabileceğimizi söylüyor; 

1.Toksik insanlardan uzak durun“Hayatınıza şikayetlerini, problemlerini, afet veya korku hikayelerini, başkalarını yargılamalarını sokan insanlara yol verin. Eğer birisi çöpe bir teneke atmak istiyorsa, bunun sizin aklınıza atılmasına izin vermeyin.”

2.Faturalarınızı zamanında ödeyin“Birine borçlu olmadığını veya birinin kendisine borçlu olmadığını bilmekten daha iyi bir akli huzur yoktur.”

3.Sözlerinizi tutun - “Sözlerinizi tutmuyorsanız neden direnç gösterdiğinizi sorun kendinize. Her zaman fikrinizi değiştirme, özür dileme, telafi etme, yeniden anlaşma ve tutmadığınız o söze yeni bir alternatif geliştirme hakkınız var; ama bu bir alışkanlık haline gelmemeli. Yapmak istemediğiniz bir şeyden kaçınmanın en iyi yolu, en başında HAYIR demektir.”

4.Yapmak istemediklerinizi başkalarına aktarın - “Mümkünse yapmak istemediğiniz şeyleri başkalarına aktarın ve zamanınızı en çok sevdiğiniz şeyi yapmaya adayın.”

5.Dinlenin ve harekete geçin
- “İhtiyacınız olduğunda kendinize dinlenme fırsatı tanıyın, ve uygun anı bulduğunuzda harekete geçme hakkı tanıyın. Bir çok zaman ihtiyaç olduğunda durmamak hata yapmaya yol açar.”

6.Atın, toplayın ve düzenleyin - “Atın, toplayın ve düzenleyin, hiçbir şey geçmişten kalan ve ihtiyacınız olmayan eşyalarla dolu dağınık bir yer kadar enerji alamaz.”

7.Sağlığınıza dikkat edin - “Sağlığınıza öncelik verin, makineniz olan vücudunuz maksimum oranda çalışmadan pek de bir şey yapamazsınız. Kendinize aralar verin. Hayattan en iyi enerjiyle zevk almak için vücudumuza zaman ayırmalıyız; kendimizi arındırmalıyız, meditasyon yapmalıyız, kendimizi memnun etmeliyiz, iyi yemeliyiz, egzersiz yapıp, doktora gitmeliyiz ve sağlığımız için başka ne gerekiyorsa yapmalıyız.”

8.Zorlu durumlarla yüzleşin - “Aile veya dostları kurtarmak zorunda kaldığınız durumlara veya eşiniz veya arkadaşlarınız arasındaki negatif hareketlere müsamaha göstermeyi bırakın ve gerekli hareketi yapın.”

9.Kabul edin - “Kabul edin. Bu, istifa etmek anlamına gelmez, ama hiç bir şey insana değiştiremeyeceği bir duruma isyan etmek ve bununla savaşmaktan fazla enerji kaybettiremez.”

10.Affedin - “Affedin, size acı veren durumu geride bırakın, her zaman acılı anılardan kurtulmayı seçebilirsiniz.”

Yazımı bitirirken tabii ki 2015’de ne yazmıştım acaba diye baktım. Ve gördüm ki spordan yine sınıfta kalmışım :( Yılmak yok! “2016 da inşallah” diyerek enerjimize hükmedebileceğimiz, her türlü engeli aşabileceğimiz güzel bir yıl olsun diyorum. 

Ayrıca bu güzel derlemeyi Facebook sayfasında gördüğüm arkadaşım Neslihan Yaman Akan’a ve “Sağlığa Bir Adım” sitesine teşekkür ediyorum. Paylaşanların, yazanların eline Sağlık. Çok yararlandım, sizlere de aktarmak istedim. 

Bir sonraki yazımda, buluşuncaya kadar hoşça ve online kalın. Lütfen soru, yorum, katkı yapın, varsa yazılarınız paylaşın (konuk blogger ağırlayabilirim). 

Beni buralarda yalnız bırakmayın. Mesajlarınızı heyecanla bekliyorum!

Esen kalın…

Burçin Girit
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi / Türkiye, Orta Doğu, Afrika, BDT, Hindistan ve ASEAN Ortadoğu Bölgesi’nden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü